Световното първенство по художествена гимнастика наближава и вече има само

...
Световното първенство по художествена гимнастика наближава и вече има само
Коментари Харесай

62 държави ще изпратят свои представители на Световното по художествена гимнастика в София

Световното състезание по художествена гимнастика наближава и към този момент има единствено седмица до старта му. На конференция през днешния ден от БФХГ оповестиха, че цели 62 страни са декларирали, че ще изпратят свои представители за шампионата.

Очакват се 30 ансамбъла и 85 състезателки в самостоятелните дисциплини, като с тях ще дойде и голяма делегация от националните федерации.

„ Избрахме за тематика българската шевица и фолклора, който желаеме да покажем на гостите на шампионата. В София ще дойдат гимнастички от 62 страни. Норвегия отхвърли присъединяване, а квотата ѝ се даде на състезателка от Шри Ланка. Малайзия също няма да има представителки, само че към момента не е несъмнено дали мястото ще бъде заето от Сингапур, тъй като е в последния миг. Много е значимо, че България провежда Световно състезание за повторно в последните четири години. Това е голямо самопризнание от страна на ФИГ към българската художествена гимнастика “, показа генералният секретар на българската федерация - Росица Атанасова, представена от Gong.

Състезанието стартира на 14 септември в столичната зала „ Арена Армеец “ и ще продължи до 18 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР