Световното първенство по футбол за жени съвсем скоро ще навлезе

...
Световното първенство по футбол за жени съвсем скоро ще навлезе
Коментари Харесай

Когато Лорена се е представяла за Лоренцо

Световното състезание по футбол за дами напълно скоро ще навлезе в по-сериозната си фаза - тази на директните елиминации. В груповата фаза изненади не липсваха, само че най-малко все още главните любимци не престават да мечтаят за край.
 Ямила Родригес - аржентинката, която има татуиран и Диего Марадона, и Кристиано Роналдо
Аржентинската футболистка, която си е татуирала Роналдо, а не Меси

Ямила Родригес е бунтовник

Аржентинките може и да не са почнали Мондиала като любимци, само че това не значи, че в състава им няма забавни играчи. Вече обърнахме внимание на Ямила Родригес и нейната причина да си татуира лика Кристиано Роналдо, вместо този на Лео Меси.

Но в състава на Аржентина има още една футболистка, чиято история е не по-малко забавна. В момента Лорена Бенитес на клубно равнище пази цветовете на бразилския Палмейрас и твърди, че е почнала да играе футбол още откогато се е научила да върви. 

Футболът е в кръвта ѝ от ранна детска възраст, само че както можем да предположим достигането до професионално равнище не е било по никакъв начин елементарно. Лорена Бенитес споделя пред FIFA, че като дребна е играела дружно с момчетата на нейната възраст в кварталния тим, само че в даден миг треньорът ѝ е забранил да го прави.

Тогава обаче различен треньор - на дребна възрастова група, вижда уменията на Лорена с топка в крайници и взема решение да ѝ даде късмет. Така тя се включва в тима наедно с момчетата, само че фактът, че е момиче продължава да се оказва проблем.



Ето за какво Лорена използва картотеката и самоличността на едно от момчетата, на което треньорът не разчита. И по този начин за прочут интервал от време тя би трябвало да се показва за Лоренцо . Лорена Бенитес споделя, че е упражнявала и таекуондо, като даже се е явявала на надпревари и ги е печелила.
 Мишел Алози - нигерийката, която съчетава футбола с изследвания за рака при децата
Когато съчетаваш футбола с науката

Футболистката е запалена освен по спорта, само че и по това да избавя животи

Но футболът е нейната същинска пристрастеност и с това тя желае да се занимава. Защото когато е на терена не мисли за нищо друго, с изключение на за топката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР