Световното първенство по футбол вече трябваше да е започнало, ако

...
Световното първенство по футбол вече трябваше да е започнало, ако
Коментари Харесай

Фаворитът за Мондиала в Катар не е вдигал трофея от 1986 г. насам

Световното състезание по футбол към този момент трябваше да е почнало, в случай че съдим по традицията в предишното, само че за положително или неприятно ФИФА избра тази година Катар да семейства на шампионата. Междувременно The Guardian реши да направи ранглиста на тимовете с най-големи шансове за триумф и изненадващо уточни отбор, който не е печелил надпреварата от съвсем 40 години.

Британското издание се спря на Аржентина, като се базира на последните игри на страната в Копа Америка, квалификациите и триумфа над Италия за „ Финалисима “ против Италия. Лионел Меси и компания ще се опитат да повторят триумфа на Диего Марадона от 1986 година, когато бе последният триумф на „ гаучосите “ за най-престижния трофей в света на футбола.

На второ място вестникът сложи Бразилия, като един от обичайните обвинени. „ Селесао “ има 5 трофеи в историята и е едноличен водач в тази конкуренция. В момента там играят звезди от ранга на Неймар, Алисон, Касемиро и Винисиус, тъй че няма да е по никакъв начин шокиращо, в случай че се стигне до шестата.

Испания пък е трета в ранглистата на Guardian. Изминалите 20 години бяха белязани от няколко страхотни генерации испански национали, които прекроиха модерната игра вечно. Сега обаче там ги няма фигури, като Шави, Иниеста, Торес, Рамос и Касияс, с цел да сме до дъно уверени в трезвата преценка на вестника.

В топ 10 попадат, както следва, Нидерландия, Германия, Франция, Дания, Белгия, Португалия и Англия. Тук също има много място за водене на разногласия, само че ще ги оставим за вас в секцията с мненията.

Световното състезание в Катар ще стартира на 21 ноември 2022 година и ще завърши на 18 декември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР