Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар е

...
Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар е
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите отбори на Световното първенство по футбол в Катар?

Световното състезание по футбол през 2022 година в Катар е в разгара си. 32 тима от цялостен ​​свят се съревновават, с цел да дефинират кой ще вземе влиятелното отличие. Много от най-големите гении и звезди в спорта излизат на излязат на терена, с цел да покажат своето майсторство.

Инфографиката преглежда кои са страни, участващи в Световното състезание, които имат изключително скъпи тимове, като се има поради комбинираната пазарна стойност на техните играчи.
 Снимка 597931
Националният тим на Англия е тимът с най-висока оценка на Световното състезание през 2022 година Играчите му костват общо 1,26 милиарда евро, съгласно данни от уеб страницата Transfermarkt. Любопитното е, че това е цената брутния вътрешен артикул на дребна страна като Гренада или Сейшелските острови.

Междувременно, в случай че решим да комбинираме националните тимове на Аржентина и Испания, да вземем за пример и продадем всички техни играчи на пазарна стойност, тази сума може да покрие общия бюджет на ЮНЕСКО за една година или към 1,5 милиарда $.

Три страни от Латинска Америка са измежду първите 10 тима по пазарна стойност на Световното състезание в Катар. Може би не е изненадващо, че Бразилия, чийто тим се прави оценка на над 1,1 милиарда евро, е преди всичко измежду тях.

Аржентинският народен тим е седми в международен мащаб и втори в районен мащаб, с играчи на стойност към 633 милиона , малко над половината от цената на отбора на неговия комшия и обичаен футболен противник Бразилия.

Може би един от най-изненадващите в тази ранглиста е националният тим на Уругвай, който от оценен на стойност от 450 милиона евро, нареждайки се на десето място измежду най-скъпите тимове, които ще играят в Катар 2022.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР