Световното първенство по дартс на Професионалната дартс корпорация (PDC) тепърва

...
Световното първенство по дартс на Професионалната дартс корпорация (PDC) тепърва
Коментари Харесай

Британка стана първата жена с победа на световното първенство по дартс

Световното състезание по дартс на Професионалната дартс корпорация (PDC) занапред стартира, само че към този момент влезе в историята. Във вторник феновете в лондонската зала " Александра палас " станаха очевидци на паметно събитие, откакто Фалън Шерък стана първата жена с победа на международно състезание.

25-годишната британка написа история, побеждавайки Тед Евътс с 3:2 сета. Постижението на Шерък е още по-значимо, откакто тя изоставаше с 1:2.

" Много съм горда, че помогнах дамите към този момент да имат място на дартс картата. От дълго време ние ставаме все по-добри, тъй че беше време да победим мъж ", сподели тя пред BBC.

Шерък е едвам една от двете дами, които се класираха измежду 96-те участници на международното състезание. В хода на срещата с Евътс (77-и в ранглистата) тя означи шест максимума от 180 точки. Най-големият чекаут, който британката направи, беше 106 против 68 за противника ѝ.

SHERROCK MAKES HISTORY.

Fallon Sherrock has become the first woman to win a match at the PDC World Championship.

Just look at these scenes, a history making moment for darts. pic.twitter.com/zqoOeyQLmt
— PDC Darts (@OfficialPDC) December 17, 2019

Победата ѝ на международното състезание идва две години след обидите, на които беше подложена след присъединяване си на международното състезание на Британската дартс организация (BDO). Тогава Шерък се подложи на интервенция за премахване на бъбрек, което докара до доста огромно отичане на лицето.

В обществените мрежи обаче имаше обиди към нея.

" Това единствено ме въодушеви да ставам по-добра и да потвърдя на хората, че бъркат за мен, сподели още британката. Не желая да дублирам какво говореха за мен, само че единствено ще кажа, че най-основното беше, че съм човек с голямо лице. "

" Има доста дами, които могат да играят на моето равнище, а несъмнено са и по-добри. Просто ние се нуждаем от повече благоприятни условия. Сега сме единствено две на шампионата, само че допускам, че с наша помощ това ще се промени в бъдеще ", добави Шерък.

 Британка стана първата жена с победа на международното състезание по дартс
© Associated Press

Тя е едвам петата състезателка в историята, която взе участие на международното състезание. 25-годишната Шерък получи огромна поддръжка от почитателите в " Александра палас ". " Това несъмнено ми оказа помощ да се успокоя и да добия самонадеяност в срещата. "

Шерък идва от семейство на състезатели, като татко ѝ и нейната сестра близначка Фелиша също играят дартс. Здравословните проблеми на първата жена с победа на международно състезание се появяват след раждането на нейния наследник Рори през 2014 година Тогава тя стартира да страда от проблеми с бъбрека, довели до отстраняването му и огромното отичане през 2017 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР