Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал. То беше заразен

...
Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал. То беше заразен
Коментари Харесай

Скръбна вест: К-19 погуби един от най-успешните и известни българи!

Световноизвестният оперен артист Камен Чанев е умрял. То беше инфектиран с COVID-19 и се лекуваше в интензивната клиника в университетската болница в Стара Загора,

От няколко дни се знаеше, че тенорът е в извънредно тежко положение, само че околните му се надяваха, че има късмет да бъде избавен с преливане на кръвна плазма.

56-годишният Чанев бе солист на Националната опера и балет – София и на Пражката опера в Чехия. Той от години е най-успешният български тенор с интернационална кариера, пял на огромните оперни подиуми в Европа, Азия и Съединени американски щати.

Едни от последните влиятелни задължения на Камен Чанев са свързани със сцените на Виенската Щатсопера (в функциите на Де Грийо от „ Манон Леско” и на Пинкертон от „ Мадам Бътерфлай”) и на Арена Ди Верона (Калаф от „ Турандот”).

Репертоарът на артиста е разнороден и включва над 30 основни функции („ Аида”, „ Дон Карлос”, „ Травиата”, „ Риголето”, „ Селска чест”, „ Палячи”, „ Трубадур”, „ Мадам Бътерфлай”, „ Тоска”, „ Риголето”, „ Кармен” и др.), както и теноровите партии от кантатно-ораториалните творби „ Девета симфония” на Бетовен, „ Реквием” на Моцарт, Верди и Дворжак, „ Стабат матер” на Росини, „ Симфония №8” на Малер и други

Поклон пред светлата му памет!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР