Световноизвестен свещеник художник е карал монахини да участват в сексуални

...
Световноизвестен свещеник художник е карал монахини да участват в сексуални
Коментари Харесай

„Като Светата Троица": Свещеник кара монахини да участват в сексуални изживявания за трима

Световноизвестен духовник художник е карал монахини да вземат участие в полови преживявания за трима и да гледат порно, с цел да " израснат духовно ".

69-годишният словенски художник на мозайки Марко Рупник е упрекнат в полово и психическо принуждение над минимум 20 дами в продължение на близо 30 години в религиозна общественост в Словения, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Сестрите от долината “, която популяризира „ евангелието “ за лекуващите сили на канабиса от 2014 година насам

" Той ме водеше на нецензурен театри, с цел да ми помогне да " израсна духовно “. Казваше, че няма да израсна духовно, в случай че не удовлетворявам половите му потребности ", описа на конференция в Рим Глория Бранчани, която е била член на общността до 1994 година Според нея свещеникът е сексуализирал религиозните понятия.

Мери трябвало да посрещне гостуващия Робърт в манастира и да му предложи вечеря

" Накарахме друга монахиня да прави секс с нас, тъй като той споделяше, че това е като Светата Троица ", разяснява Бранчани, визирайки централната християнска теория.

На сесия във Ватикана светият отец разяснява потреблението на обществени мрежи

През 2020 година Рупник за малко е отстранен от църквата. Окончателно е изключен от йезуитския медал - чийто член е папа Франциск, през юни предходната година.

През октомври Франциск анулира отминалостта на закононарушенията, с което отвори пътя за евентуални дисциплинарни производства.

" Бяхме млади, само че идеалите ни бяха експлоатирани посредством корист със съвестта, властта, духа, тялото и постоянно със секса ", споделя някогашната монахиня Мирям Ковач, която напуща общността през 1996 година

Жените открили съдействие с локален пивовар и стартират лично произвеждане

Ан Барет Дойл, съдиректор на уеб страницата за следене на злоупотребите Bishop Accountability, който документира злоупотребите в Католическата черква, разказва Рупник като " авторитетен свещеник, който е бил закрилян на най-високите равнища на Църквата и Ватикана ".

Преди това той целува момченцето по устата

Пресконференцията се организира пет години след невижданата среща на високо ниво във Ватикана, отдадена на половите злоупотреби в Църквата, в края на която Франциск даде обещание метод на " нулева приемливост ".

" Случаят " Рупник " демонстрира, че малко неща са се трансформирали ", показва Барет Дойл, който прикани за без значение следствие и издание на резултатите от него.

Говорителят на Светия трон Матео Бруни заяви пред публицисти, че Ватиканът събира " цялата налична информация по случая ", с цел да " дефинира кои процедури би било допустимо и потребно да се приложат ".

Бранчани би трябвало скоро да даде показания пред Дикастирията за доктрината на вярата, която се занимава с обвиняванията в полови похищения против духовници. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР