Световно признание за български спортисти със синдром на Даун. Две

...
Световно признание за български спортисти със синдром на Даун. Две
Коментари Харесай

Български гимнастици със синдром на Даун с отличия на световно първенство

Световно самопризнание за български спортисти със синдром на Даун. Две гимнастички завоюваха сребърни медали на международното състезание в Южна Африка. А мъжете от тима по спортна гимнастика към този момент са в топ 6 на международната класация.

Василена Богданова се готви за международното в Южна Африка единствено три месеца. Съчетанието с топка печели сърцата на журито и публиката и дебюта й на международна сцена е заплатен със сребърен орден, предава

" С самообладание и непримиримост нещата се случиха ", сподели Слав Петков - ръководител на Бъгларска федерация приспособена физическа интензивност.

Пътят на Василена до залата и международното самопризнание не е лек.

Спортът прави Василена по-отговорна и отзивчива. Тя споделя пътя към огромната сцена с Диляна. Преди да стартира тренировките тя нямала другари и рядко излизала от вкъщи си.

Диляна печели журито в Южна Африка със комбиниране с бухалки. С Василена упражняват по 5 часа дневно и се готвят да завоюват златни медали на идващото съревнование. Емилиян и Рамон, които станаха 6-и в международната ранклиста по спортна гимнастика също упражняват интензивно.

Рамон мечтае да стане футболист, а Емилиян международен първенец по спортна гимнастика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР