Световно известният ни цирков акробат Енчо Керязов ще отрови клуб

...
Световно известният ни цирков акробат Енчо Керязов ще отрови клуб
Коментари Харесай

Енчо Керязов отваря клуб по акробатика в Ямбол



Световно известният ни цирков акробат Енчо Керязов ще токсини клуб по спортна акробатика в родния си  град Ямбол, заяви за БНР самият еквилибрист, който сега е заместител кмет в община Ямбол  и дава отговор за културата, образованието и спорта.

„ В Ямбол скоро ще бъде открит клуб по спортна акробатика. Той ще бъде управителен от имения наш треньор Димитър Плочев. Плочев е заслужил треньор, който в близкото минало е подготвил над 10 международни и европейски първенци. Надяваме се доста скоро Ямбол още веднъж да бъде на картата на акробатничите спортове в България, а за какво не и в света. В Сливен има клуб по скокове на батут, който носи моето име и се управлява прелестно от госпожа Виолета Бинева. Аз се стоварвам, когато отида в залата. Има доста надарени деца. Надявам се един ден да ги забележим на европейски, международни шампионати и международни купи, а за какво не и на Олимпиада. Акробатика е претендент за олимпийски спорт от 1986 година. Надявам се скоро да бъде призната в олимпийското семейство “, показа Енчо Керязов.



От 2010 година Енчо Керязов има фондация, която носи  негово име и подкрепя българските деца - гении, както в областта на изкуствата, по този начин и сферите на спорта и образованието.

През 2007 година Енчо Керязов печели премията „ Сребърен смешник “ на международния цирков фестивал в Монте Карло. Този приз му носи привилегията да подпише седемгодишен договор с най-престижния цирк на Евросъюза – „ Ронкали “ и да бъде най-скъпо платеният български цирков актьор.

През 2016 година той е признат в Галерията на легендите на международното акробатично общество на гала в Лас Вегас.

През 2021 година по време на 10-то юбилейно издание на " Нощ на звездите " в Античния спектакъл в Пловдив  Енчо Керязов поставя завършек на блестящата си кариера.

На 1 юни още веднъж в Античния спектакъл ще се организира 11-то издание на спектакъла " Нощ на звездите " отдаден на надарените деца на България.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР