Световният №6 Доминик Тийм отказа участие на Мастърса в Париж

...
Световният №6 Доминик Тийм отказа участие на Мастърса в Париж
Коментари Харесай

Тийм се отказа от Париж, отваря добра възможност за Григор

Световният №6 Доминик Тийм отхвърли присъединяване на Мастърса в Париж през идната седмица. След провалянето от Ришар Гаске на домашния си шампионат във Виена, австриецът разгласи, че ще пропусне последната конкуренция от постоянния сезон на АТП.

Причината са загадъчни проблеми, които Тийм не пожела да посочи. "Има някои неща, които единствено няколко индивида знаят, които не са идеални и ме натоварват в допълнение - от физическа позиция ", съобщи Тийм, който има обезпечено място на финалния Мастърс на осемте най-хубави и в това отношение не е заплашен.

Гаске изхвърли международния №6 във Виена

Неговият отхвърли от присъединяване в Париж обаче открива отлична опция за Григор Димитров да изпревари Тийм в годишната ранглиста. В нея Димитров е пети все още, на единствено 165 точки зад Тийм, тъй че има всички шансове да го изпревари още във френската столица.

Отпадането на Тийм от Париж пък придвижва Григор измежду поставените като в жребия довечера той ще бъде под №5.

"Моето близко обграждане знае защо става дума, ще си остане по този начин. Затова няма да играя през идната седмица, с цел да бъда в доста добра форма за Лондон. Проблемът е отдавна. Не е нещо неприятно, само че е нещо, което ми пречи. Сега ще опитам да го оправя ", изясни още Тийм.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР