Световният №2 в тениса Даниил Медведев отправи молба да бъде

...
Световният №2 в тениса Даниил Медведев отправи молба да бъде
Коментари Харесай

Медведев моли да го пуснат на Уимбълдън: Не съм политик!

Световният №2 в тениса Даниил Медведев насочи молба да бъде позволен на " Уимбълдън ". Той попадна под удара на глобите от английското държавно управление и уредниците на шампионата, които решиха да не позволяват състезатели от Русия и Беларус.

" Бях шокиран, когато разбрах, че няма да бъда позволен на шампионата дружно със сънародниците ми. Аз нямам нищо общо с политиката. Аз съм състезател.

За мен ще бъде сбъдната фантазия, в случай че ме допуснете да играя на " Уимбълдън ". Дори съм склонен да вземам участие без да получа точки за международната класация. Живея, с цел да играя тенис. Не ми отнемайте тази пристрастеност. Говорих с доста сътрудници. Мнозина застават на моя страна. Не съм самичък в битката ", сподели Медведев.

Тенисистът ясно и изрично зяви, че решението за изключването на съветските спортисти е форма на дискриминация. Той знае, че нищо не зависи от него, само че се надява уредниците да схванат ситуацията му, написа dir.bg.

" Нищо не зависи от мен и моето искане, само че не преставам да не разбирам повода. Аз съм миролюбив човек и нямам нищо общо с политиката. Целият труд, който поставям, ще бъде хвърлен напразно. Все още имам вяра, че тази полуда ще спре и ще бъда позволен на шампионата. Аз съм жертва на дискриминация ", сподели той.

Сега той продължава сполучливо присъединяване си на " Ролан Гарос ", само че към момента няма информация дали ще бъде вдигната възбраната му за шампионатите на английска земя.

Заради възбраната за присъединяване на тенисисти от Русия и Беларус, " Уимбълдън " безпрецеденто в професионалната епоха ще се организира без точки, като нито един състезател няма да усили или загуби точки от актива си, без значение от представянето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР