Световният №1 в снукъра Джъд Тръмп изравни рекорда за най-много

...
Световният №1 в снукъра Джъд Тръмп изравни рекорда за най-много
Коментари Харесай

Тръмп изравни сенчъри рекорд в "Шампион на шампионите"

Световният №1 в снукъра Джъд Тръмп изравни върха за най-вече сенчъри брейкове в мач с формат " 6 от 11 ". Във финала на група 2 от шампионата " Шампион на първенците " в Милтън Кийнс (Анг) 31-годишният англичанин надигра сънародника си Дейвид Гилбърт с 6:3 фрейма, постигайки пет серии от над 100 точки.

Досега единственият състезател с пет стотачки в толкоз дълъг дуел беше Фъргал О`Брайън (Ирл). 48-годишният деец от Дъблин сътвори прецедента във II кръг на Шампионата на Обединеното кралство в Йорк през 2016 година, когато надви над Бари Хоукинс с 6:5 след брейкове от 101, 100, 111, 111 и 113 т. Късно нощес Тръмп направи серии от 103, 117, 112, 107 и 138.

" Не играх най-хубавия си снукър, само че пък резултатността ми беше налице - разяснява Джъд. - Когато правиш сенчъри брейкове, остава чувството, че си играл по-добре, в сравнение с в действителност си. Чувствах се добре в края и усещах, че мога да вкарам всяка топка. В началото на мача не беше по този начин, само че се веселя, че съумях да остана съсредоточен. "

Преди това в мачовете от напълно британската група Тръмп отстрани Стюърт Бингам с 4:0, а Гилбърт се оправи с Шон Мърфи с 4:2. На 1/2-финалите на шампионата в зала " Маршал Арина " поставеният под №3 Джъд Тръмп чака спечелилия от група 3, в която лидер международният първенец и №2 в схемата Рони О`Съливан. Ракетата започва присъединяване си на следващия ден с мач против Майкъл Холт, а възможен противник в решаващия мач в групата ще бъде спечелилият от другия дуел в нея: Марк Алън - Скот Доналдсън.

Сигурен 1/2-финалист в " Шампион на първенците " към този момент е и поставеният под №1 миналогодишен победител в конкуренцията Нийл Робъртсън (Авл). 38-годишният левичар от Мелбърн завоюва битката в група 1 след победи с 4:0 над Джими Уайт и 6:4 над Дин Дзюнхуей, отстранил преди този момент Джон Хигинс с 4:3.

Робъртсън чака спечелилия от група 4, мачовете от която ще се изиграят през днешния ден: Кайрън Уилсън - Стивън Магуайър, Марк Селби - Люка Бресел и край сред двамата спечелили. Наградният фонд на шампионата е 440 000 паунда, от които първенецът ще получи 150 000.

 

" ШАМПИОН НА ШАМПИОНИТЕ " 2020

 

Група 1 (2 ноември)

№1 Нийл Робъртсън (Авл) - Джими Уайт (Анг) 4:0
Джон Хигинс (Шот) - Дин Дзюнхуей (Кит) 3:4

Робъртсън - Дин 6:4

 

Група 4 (4 ноември)

Кайрън Уилсън (Анг) - Стивън Магуайър (Шот)
№4 Марк Селби (Анг) - Люка Бресел (Бел)

 

Група 2 (3 ноември)

№3 Джъд Тръмп (Анг) - Стюърт Бингам (Анг) 4:0
Шон Мърфи (Анг) - Дейвид Гилбърт (Анг) 2:4

Тръмп - Гилбърт 6:3

 

Група 3 (5 ноември)

Марк Алън (СИрл) - Скот Доналдсън (Шот)
№2 Рони О`Съливан (Анг) - Майкъл Холт (Анг)

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР