Световният №1 Новак Джокович пое отговорност за загубата на Сърбия

...
Световният №1 Новак Джокович пое отговорност за загубата на Сърбия
Коментари Харесай

Джокович пое отговорност: Разочарованието е огромно, аз съм виновен

Световният №1 Новак Джокович пое отговорност за загубата на Сърбия от Италия на полуфинала на Купа „ Дейвис “. Водачът в международната класация на сингъл имаше три следващи мачбола против Яник Синер, само че не съумя да се възползва.

„ Разочарованието е голямо. Поемам отговорност, тъй като имах три мачбола и бях толкоз покрай успеха. Когато губиш, защитавайки цветовете на родината си, горчивината е още по-голяма “, съобщи Джокович.

Победата на Миомир Кецманович над Лоренцо Музети донесе стартовото преимущество на западните ни съседи - 6:7 (7), 6:2, 6:1. След това Джокович загуби от Яник Синер - 2:6, 6:2, 5:7, а по-късно Джокович/Кецманович в решителния мач бяха надиграни от Синер/Сонего - 6:3, 6:4.

„ Трудно е за преглъщане. Наистина пробвах малко да повдигна настроението си. Опитах тази седмица да дам всичко на тима и да дам своя принос, само че не е било писано да стане. Хиляди пъти съм повтарял, че е най-голямото наслаждение и чест да играя за Сърбия. Догодина е надалеч. Благодаря на треньора и щаба, че сътвориха страхотна атмосфера, че ни радваха, че дадоха максимума в работата си. Не ни доближи една точка, един удар, с цел да се класираме за финалите. Тази топка беше моя. Тъжен съм “, добави още Ноле.

Sonego and Sinner get the job done
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР