Световният №1 и водач в схемата на Уимбълдън Новак Джокович

...
Световният №1 и водач в схемата на Уимбълдън Новак Джокович
Коментари Харесай

Шампионски обрат за Джокович на "Уимбълдън"

Световният №1 и лидер в схемата на " Уимбълдън " Новак Джокович продължава отбраната на купата си от най-престижния шампионат в Големия шлем по тенис. На 1/4-финалите сърбинът имаше тежко начало на мача против Давид Гофен, само че със незабравим поврат в първия сет стигна до разгромна победа с 6:4, 6:0, 6:2 за 1:57 ч. игра на централния корт в Лондон.

Белгиецът стартира доста решително и пръв реализира пробив, повеждайки с 4:3 гейма. Непримиримият Джокович обаче направи мигновен рибрейк, сложил началото на шеметна серия от 10 следващи гейма. Носителят на общо 15 " мейджър " трофеи затвори първия сет с нов пробив, завоюва втората част на нула и поведе с 1:0 в третата, преди Гофен още веднъж да успее да вземе гейм.

" Давид стартира доста добре, изцяло справедливо поведе в резултата. Ключовият гейм беше при 5:4 в първия сет. Мачът можеше да се развие по напълно различен метод, само че при всички положения съм доста удовлетворен от равнището си. Вероятно това беше най-хубавият ми мач от началото на шампионата. Намирам се тъкмо там, където желая да бъда ", разяснява Новак минути след триумфа, който беше негов юбилеен 70-и на Откритото състезание на Англия.

На 1/2-финалите на следващия ден Джокович ще срещне Роберто Баутиста Агут (Исп), който спря похода на Гуидо Пея (Арж) със 7:5, 6:4, 3:6, 6:3. Това ще е 11-ата публична среща сред сърбина и испанеца, като в предходните 10 салдото е 7-3 в интерес на водача в международната класация. Баутиста Агут обаче е спечелил последните два мача, които бяха при започване на този сезон на твърда настилка - на 1/2-финалите в Доха (Кат) и на 1/8-финалите на " Мастърс " в Маями (САЩ). Досега двамата в никакъв случай не са играли на трева.

Другите двама полуфиналисти на " Уимбълдън " трябваше да бъдат избрани нощес в дуелите Роджър Федерер (Швейц) - Кей Нишикори (Яп) и Рафаел Надал (Исп) - Сам Куери (САЩ).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР