Световният ядрен сектор реагира бързо и ефективно на безпрецедентните предизвикателства,

...
Световният ядрен сектор реагира бързо и ефективно на безпрецедентните предизвикателства,
Коментари Харесай

Ядрените регулатори: Секторът реагира бързо и ефективно на пандемията

Световният нуклеарен бранш реагира бързо и дейно на невижданите провокации, подбудени от пандемията от COVID-19 - без компрометиране на сигурността или неразпространението на нуклеарно оръжие. Около това се сплотиха участниците в интернационален уебинар, проведен от Федералната организация за нуклеарно контролиране на Обединените арабски емирства (FANR), които дискутираха по какъв начин да се приложи наученото от рецесията, съобщи World Nuclear News.

Мерките, подхванати от държавните управления за отбрана на живота и здравето на хората – общественото разграничаване и ограничение на предвиждането, оказаха въздействие и на организациите и техния личен състав, акцентира Хуан Лентихо, заместител общоприет шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ). По думите му нуклеарните регулатори и оператори са посочили еластичност и атомните електроцентрали по света не престават да работят безвредно и несъмнено.

Никоя страна-членка на МААЕ не е докладвала, че е трябвало да затвори АЕЦ поради пандемията, сподели Лентихо. Според него има потребност от увеличение на личния състав, сертифициран да извършва избрани функционалности, би трябвало да се усилят работните часове и да се трансформират спиранията на централите за презареждане с гориво, с цел да бъдат изпълнени условията за съблюдаване на отдалеченост на личния състав и да бъдат преодолени проблемите с доставките на гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР