Световният шампион Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели последния спринт за

...
Световният шампион Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели последния спринт за
Коментари Харесай

Тингес Бьо записа 14-а победа за сезона за СК, Анев завърши 42-и

Световният първенец Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) завоюва последния спринт за сезона от Световната купа по биатлон пред родна аудитория в норвежкия зимен център Холменколен.

25-годишният Бьо, който предварително завоюва Големия бистър глобус за сезон 2018/2019 и дребната международна купа в спринта, сгреши единствено един път във втората си пукотевица и измина трасето с дължина 10 км за 24:39.9 минути. Състезанието се организира, макар гъстата мъгла на трасето в Холменколен, което затрудни биатлонистите при стрелбата.

Behind Johannes Thingnes Boe, Alexander Loginov has been one of the most consistent in the sprint this year -- can he finish on the podium to wrap up the season? @russianbiathlon

Watch the men's sprint on https://t.co/bk5aBBso9Q #HOL19 pic.twitter.com/gYL4WDJLsK
— IBU World Cup (@IBU_WC) March 22, 2019
За Бьо това е седми триумф в спринта и общо 14-и за сезона. Така той изравни достижението на французина Мартен Фуркад, който също реализира 14 триумфа през предходната година. Йоханес Тингес Бьо има късмет да усъвършенства върха на Фуркад, защото до края на сезона остават още два самостоятелни старта - гонене и всеобщ старт в Холменколен събота и неделя.

На второ място е Лукас Хофер (Италия) с 10 от 10 повалени цели и закъснение от 31.7 секунди. Трети приключи бронзовият медалисти в дисциплината от международното състезание Кентен Фийон Майе (Франция) също без пропусната цел и пасив от 35.0 секунди.

От българите с най-предно класиране е Красимир Анев. Той се класира на 42-а позиция с една неточност и на 2:02.0 минути след спечелилия. Антон Синапов е 57-и с три пропуснати цели и пасив от 2:33.0 минути. Двамата се класират за утрешното гонене на 12.5 км. Световният вицешампион в самостоятелната дисциплинираност на 20 км Владимир Илиев остана на 69-о място с пет неточности и закъснение от 2:53.7 минути, а Димитър Герджиков е 73-и без пропусната цел и на 2:59.4 минути след Бьо.

В генералното класиране за Световната купа след 22 старта за сезона Йоханес Тингес Бьо има актив от 1170 точки. Той води с 342 точки преди втория Александър Логинов (Русия), който има 828, а трети - Кентен Фийон Майе с 809 точки. Красимир Анев е 38-и със 160 точки, Владимир Илиев е 43-и със 135 точки, Димитър Герджиков е 72-и с 24 точки, а Антон Синапов - 74-и с 23 точки. Световната купа в Холменколен продължава в събота с преследването за дами и мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР