Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг

...
Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг
Коментари Харесай

Розберг: Макс има предимство пред Люис

Световният първенец във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг разяснява евентуалната борба за купата следващата година, в която още веднъж ще се изправят един против различен Люис Хамилтън и Макс Верстапен, който взе последете две трофеи. Според Нико, Макс има преимуществото да е безспорният №1 в отбора на Ред Бул, до момента в който позицията на Люис като водач в Мерцедес е уязвима и това не е от през вчерашния ден.

“Когато се състезавах за Мерцедес, целият отбор трябваше да поддържа неутрално отношение към Люис и мен - спомни си Розберг. - Това породи странна атмосфера в тима, защото беше ясно, че сред нас има съществено съревнование. В резултат на това в отбора изчезна салдото, това направи работата ни по-трудна, защото не можехме да работим дружно. И в най-важния миг от кариерата ми, аз се оказах в изолираност. ”

В Ред Бул няма нищо сходно и Ники подозира, че на Макс ще му е по-лесно в това отношение.
 Тост уточни кандидатите за купата Тост уточни кандидатите за купата
“За Верстапен би трябвало да е по-лесно, защото той е №1 в отбора, всички го възприемат по този начин. И поради това атмосферата в Ред Бул е по-спокойна ”, добави Розберг.
 Макс изиска трета купа във Формула 1 Макс изиска трета купа във Формула 1
Догодина обаче в Ред Бул може и да не е толкоз умерено, първо, поради случилото се в Бразилия и рецесията сред Верстапен и Серхио Перес, както и поради изказванията на мексиканеца, че след две години в тима, той към този момент е подготвен да се бори със съотборника си за купата. Естествено, лекар Хелмут Марко изясни, че Перес не може да се бори за купата, само че може да печели обособени надпревари в хода на сезона.
 Палмър: Люис си отмъсти на Перес Палмър: Люис си отмъсти на Перес
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР