Световният шампион във Формула 1 от 2016 година Нико Розберг

...
Световният шампион във Формула 1 от 2016 година Нико Розберг
Коментари Харесай

Розберг: Завръщането на Алонсо ми напомня на това на Шумахер

Световният първенец във Формула 1 от 2016 година Нико Розберг вижда прилики сред тазгодишното завръщане на Фернандо Алонсо в Гран При конкуренциите с това на Михаел Шумахер. Двукратният международен първенец Алонсо изпитва компликации при връщането си след две години с тима на Alpin и даже призна, че не е очаквал да му е толкоз тежко с новите болиди от Формула 1.

Седемкратният международен първенец приключи кариерата си в края на 2006 година, само че реши да се върне през 2010 година с новия план, който започва тимът на Mercedes след закупуването на Браун GP. Тогава Михаел беше съотборник със сънародника си Розберг.

" Болидът на Alpine не е от най-лесните за управление и Алонсо даже призна, че му е ненадейно мъчно при връщането му след две години пауза. Разбира се, макар проблемите незабавно можеш да видиш моментите на талантливост при пилотирането на Фернандо “, разяснява Розберг.

" Напомня ми на това, което показваше Михаел Шумахер, когато му бях съотборник при връщането му в тима на Mercedes. На пръв взор резултатите не бяха положителни, само че всеки ден научавах нещо ново от индивида, който знаеше всичко за Формула 1 “, приключи германецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР