Световният шампион в К1 за аматьори Александър Петров смята да

...
Световният шампион в К1 за аматьори Александър Петров смята да
Коментари Харесай

Световният шампион в К1 Александър Петров: Вече ме вълнуват успехи само на професионалния ринг

Световният първенец в К1 за дилетанти Александър Петров счита да остане в кикбокса най-малко още 10 години, само че отсега нататък ще се концентрира най-вече върху изявите си на професионалния кръг. Това разкри самият той за „ Народно дело Седмицата ”, откакто завоюва втора купа на планетата в К1 на шампионата в Будапеща в събота. Така той дублира златния си орден от Белград през 2015 година.

В категория до 81 кг варненецът победи турчин с нокаут, след това надви по точки против немец и поляк, а на финала се оправи и с украинец, също по точки.

„ И четиримата ми противници бяха добре готови, само че не бяха на моето равнище. В нито един миг от мачовете не допусках, че успеха ми предстои на подозрение. Имах явен проект и тактичност, които следвах. Бях убеден в силите си и знаех, че само от мен зависи крайния излаз от срещите ”, съобщи 26-годишният Петров.



Запитан това ли е най-успешната му година в спорта, откакто наскоро става и европейски първенец за експерти, Сашо сподели: „ 2017-а е една от най-успешните ми. Започна погрешно, откакто изгубих разногласието за международната купа при експертите в Париж. После обаче единствено побеждавах и разумно взех две влиятелни трофеи. Успехите ми се дължат на променения ми светоглед за кикбокса отпреди две години. ”

Петров разкри още, че отсега нататък счита да се състезава главно на професионалния кръг. „ Искам да стана международен първенец за експерти и да пазя след това купата си. Ако би трябвало, ще изляза отново против французин във Франция, в случай че би трябвало против немец в Германия. За мен няма значение къде ще е мачът. Планирам да остана в кикбокса през идващите 10 години и ме вълнуват единствено победи на профи кръга ”, прям е Петров.

Относно опцията да взе участие на огромни надпревари и при дилетантите, Сашо посочи: „ Това ще зависи напълно от Българската конфедерация по кикбокс. Вече съм в правото си да й слагам финансови условия и в случай че ги удовлетворява, ще се удрям. В противоположен случай оставам единствено при експертите. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР