Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви,

...
Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа заяви,
Коментари Харесай

Джошуа: Пулев нямаше да издържи повече от четири рунда

Световният първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа съобщи, че е щял да реализира безапелационна победа против Кубрат Пулев в границите на четири рунда. Двамата трябваше да се срещнат в събота в Каридф, само че дуелът пропадна поради травма на българския кандидат.

Вместо Пулев на кръга се качи камерунецът с френски паспорт Карлос Такам. Джошуа отбрани поясите си след противоречив механически нокаут в десетия рунд и записа 20-ата си победа от 20 мача в професионалния бокс. Според международния първенец късната смяна е повлияла на успеваемостта му, защото се е подготвял за радикално друг конкурент в лицето на по-високия и по-техничен Пулев.

" Без да желая да съм непочтителен, само че мисля, че от спортна позиция щях да съм малко по-ефективен против Пулев. Може би той нямаше да премине четвъртия рунд ", разяснява Джошуа, който тъкмо в четвъртия рунд прати Такам в нокдаун за пръв път.

Пулев от своя страна съобщи, че Джошуа с нищо не го е впечатлил. По думите на българина международният първенец " го пазят ", а решението да бъде спрян мача с Такам е било " много противоречиво ". " Този мач удостовери и мнението ми, че в случай че съм здрав и добре квалифициран, ще удрям Джошуа. Британецът не е освен това от мен ", сподели Пулев, представен от " 24 часа ".

Попитан дали прави оценка представянето си като приемливо за английската аудитория, Джошуа съобщи: " Напрежението идва от това, че хората чакат всякога да изпращам противниците си в безсъзнание. Но аз удрях крепко, смъкнах го на земята, нараних го много пъти, направих му аркади и над двете очи, той кървеше. Разбирам хората, които желаят да го видят в безсъзнание, и аз пробвах, само че в последна сметка работата на съдията е да подсигурява, че боксьорът ще доживее идващия ден. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР