Световният шампион от Формула 1 и един от най-богатите спортисти

...
Световният шампион от Формула 1 и един от най-богатите спортисти
Коментари Харесай

Досиетата Парадайс: Люис Хамилтън избегнал плащането на £17 млн. данъци

Световният първенец от Формула 1 и един от най-богатите спортисти в света Люис Хамилтън е избегнал заплащането на европейски данъци чрез скица, включваща частният му аероплан и отров Ман, написа в. " Гардиън " през днешния ден.

Името му е следващото в досиетата " Парадайс " - огромно журналистическо следствие, извадило на ярко схемите, употребявани от богати и авторитетни хора за заобикаляне на данъчните закони. Досега от него излязоха имената на английската кралица Елизабет II, доближени до американския президент Доналд Тръмп, музиканти , спортисти.

Хамилтън ще бъде разследван от английската данъчна работа, написа още " Гардиън " - една от медиите, участващи в създаването на " Досиетата ". Според следствието благодарение на офшорната компания Appleby, която е в центъра на " Досиетата, Хамилтън е избегнал заплащането на налози в размер на 17 милиона паунда. Компанията е помогнала на спортиста и на други свои клиенти да основат фиктивни лизингови компании, посредством които те са наемали личните си самолети от себе си.

Двама професори по право, които са се срещнали със схемата, я описават като евентуално " злоупотребяваща ", казвайки, че не наподобява тя да следва европейските правила. " Изглежда никой не съблюдава съществуващите закони ", отбелязва Рита де ла Фериа, преподаваща данъчно право в Университета в Лийдс.

Хамилтън декларира, представен от " Гардиън ", че е изискал юрист да ревизира договорните му задължения и той го е уверил, че те са законни. Той прибавя, че разчита на професионални препоръки и че не се интересува от всекидневното ръководство на бизнеса му.

Има легални способи за отбягване данъчно облагане, акцентира изданието, както и че няма непосредствено обвиняване към Хамилтън, че е основал схемата със самолетите. Той е потърсил професионален съвет и го е последвал.

Въпреки това специалистите споделят, че основаната скица е толкоз изкуствена, че да може да бъде оспорена, че тя разрешава на Хамилтън да избегне заплащането на налози, които другояче биха били дължими, както и че държавното управление на остров Ман не е подхванало верните стъпки, с цел да събере дължимия налог.

Световното следствие " Досиетата " Парадайс " разкрива връзките с офшорни компании на някои от най-влиятелните персони и компании по света. От близо 13.4-те милиона файла излизат имената на повече от 120 политици и международни водачи, в това число кралица Елизабет II, хора от обкръжението на американския президент Доналд Тръмп. То демонстрира механизмите, посредством които огромни интернационалните компании (като Apple и Nike) заобикалят заплащането на налози или заплащат доста по-малко.

Материалите са изтекли от няколко огромни офшорни снабдители и компании, регистрирани в 19 данъчни убежища. В оповестението им се включиха Международният консорциум на проверяващите публицисти с сътрудници като Guardian, BBC и New York Times.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР