Световният шампион на IBF в категория перо Джош Уорингтън направи

...
Световният шампион на IBF в категория перо Джош Уорингтън направи
Коментари Харесай

Джош Уорингтън запази титлата си на IBF след победа над Кид Галахад

Световният първенец на IBF в категория " перо " Джош Уорингтън направи поредна отбрана на купата си, откакто реализира противоречива победа над Кид Галахад с разграничено съдийско решение на боксовата церемония вечер, която се организира на First Direct Arena в Лийдс.

Като цяло срещата беше извънредно грозна.

Още от първите секунди на борбата, Галахад стартира да оказва напън върху Уорингтън. Галахад сменяше гардовете и се движеше добре. И двамата пласираха удари. Всеки път, когато Уорингтън скъсяваще дистанцията, Галахад незабавно влизаше в клинч и непозволено обработваше главата му. До четвъртия рунд кандидатът разруши носа на първенеца след няколко леви кроса, само че като цяло Уорингтън стоеше малко по-добре на кръга. Той нанесе повече удари и беше доста по-активен от съперника си. Кид Галахад контролираше центъра на кръга, макар че не съумя да се възползва от това.

Уорингтън стартира да работи и с комбинации, до момента в който Галахад към момента продължаваше да влиза в клинчове, без да се пробва да направи нищо друго. В десетия рунд, срещата се оживи откакто двамата влязоха в няколко замени. В края на мача Уорингтън подвигна темпото, до момента в който Галахад избра да се движи по кръга.
В последна сметка се стигна до съдийските карти, в които единия от тримата съдии даде 115-113 за Галахад, до момента в който другите двама дадоха успеха на Джош Уорингтън с резултат 116-112 и 116-113
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР