Световният шампион на 800 метра в зала Мариано Гарсия ще

...
Световният шампион на 800 метра в зала Мариано Гарсия ще
Коментари Харесай

Световните шампиони Гарсия и Тентоглу на старт в Мадрид

Световният първенец на 800 метра в зала Мариано Гарсия ще търси втората си победа на шампионата от Световния атлетически тур под покрив в Мадрид на 22 февруари. Испанецът завоюва първата си победа на тази конкуренция през 2021 година, когато записа персонален връх от 1:45.66, с цел да победи международните медалисти Амел Тука и Пиер-Амброаз Босе.

Гарсия се завърна в Мадрид 12 месеца по-късно, с цел да завоюва второ място, до момента в който се приготвяше за Световното състезание по лека атлетика на закрито в Белград 22. До този миг той към този момент беше подобрил 20-годишния връх на Испания на 800 метра на закрито с 1:45.12 мин.

В Белград Гарсия приключи великолепен сезон на закрито и завоюва международната купа на 800 метра в зала с 1:46.20. На намерено 25-годишният играч резервира инерцията си, като завоюва европейската купа на 800 метра с трогателен край.

Тази година шампионатът в Мадрид ще бъде част от подготовката на Гарсия за Европейското състезание на закрито в Истанбул през март. Сред противниците му на 22 февруари ще бъдат националният рекордьор на Швеция Андреас Крамер, Ерик Нзикуинкунда от Бурунди и Хавиер Мирон от Испания.

Към тях в Мадрид ще се причисли международният бронзов медалист от Испания Мохамед Катир, който ще се състезава на 1500 или 3000 метра при мъжете. Ако избере 3000 м, противниците му ще включват олимпийския и международен златен медалист от Норвегия Якоб Ингебригтсен, до момента в който в случай че се състезава на 1500 м, той ще се изправи против приключилия на четвърто място в света испанец и европейски бронзов медалист Марио Гарсия Ромо.
 Тентоглу разгласи на кои надпревари ще взе участие през зимния сезон Тентоглу разгласи на кои надпревари ще взе участие през зимния сезон
Скокът на дължина при мъжете в Мадрид ще включва и олимпийския и международен първенец на закрито Милтядис Тентоглу, който се завръща, търсейки втората си победа на шампионата - четири години след триумфа си през 2019 година

Този път гръцката звезда ще се изправи против бронзовия олимпийски медалист от Куба Майкел Масо, сребърния международен медалист на закрито от Швеция Тобиас Монтлер и други

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР