Световният шампион Макс Верстапен спечели Гран при на Италия на

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели Гран при на Италия на
Коментари Харесай

Няма спирка: Верстапен счупи рекорда по поредни победи във Формула 1 на легендарната Монца

Световният първенец Макс Верстапен завоюва Гран при на Италия на пистата „ Монца “ и по този метод сложи нов връх по пореден брой победи във Формула 1 – 10. Ред Бул записа и шести двоен триумф този сезон с помощта на второто място на Серхио Перес, а също по този начин стана първият отбор в историята на спорта с 15 следващи победи. На почетната стълбичка се качи и стартиралият от полпозшиън Карлос Сайнц, до момента в който съотборникът му във Ферари - Шарл Льоклер, остана четвърти.

TEN OUT OF TEN! makes history at Monza by winning an incredible TENTH race in a row, a new F1 record!
— Formula 1 (@F1)
Двамата водачи на Мерцедес - Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, останаха пети и шести. Място в Топ 10 откриха още Алекс Албън с Уилямс, Ландо Норис с МакЛарън, Фернандо Алонсо с Астън Мартин и Валтери Ботас с Алфа Ромео.

Сайнц започва от първа позиция, като остана отпред единствено в първите 14 обиколки, след което гумите му започнаха да утежняват представянето си и Верстапен го догони, с цел да го изпревари.

Стартиралият от пето място Перес също догони двамата водачи на Ферари, откакто се оправи с Джордж Ръсел с Мерцедес. Трябваха му няколко обиколки, с цел да се оправи първо с Льоклер, а по-късно и със Сайнц, който на няколко пъти отби сполучливо офанзивите на мексиканеца, който на два пъти излиза от пистата и трябваше да връща второто място.

На финала Верстапен и Перес донесоха шеста двойна победа на Ред Бул този сезон, Сайнц се качи на подиума за първи път тази година, откакто организира оспорвана борба с Льоклер, защото двамата водачи на Ферари бяха оставени да се борят свободно до финала. Монегаскът нападна на няколко пъти на разнообразни места, само че всякога Сайнц го парираше, а две обиколки преди финала изиска офанзивите на Льоклер да спрат.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР