Световният шампион Люис Хамилтън катастрофира по време на квалификацията за

...
Световният шампион Люис Хамилтън катастрофира по време на квалификацията за
Коментари Харесай

Хамилтън катастрофира, Ботас тръгва първи в Бразилия

Световният първенец Люис Хамилтън катастрофира по време на квалификацията за място преди Гран при на Бразилия във Формула 1.

Неговият съотборник Валтери Ботас ще потегли от първа позиция, като през днешния ден даде най-хубаво време, изпреварвайки водача на Ферари - Себастиан Фетел.

 Валтери Ботас: Не се смятам за номер две в Мерцедес
Ботас: Не се смятам за номер две в Мерцедес

" С нищо не съм се помирявал "

Британецът изпусна колата още по време на първата си бърза обиколка в първата сесия, удари се много крепко странично в защитните стени и не даде време, тъй че остава в дъното на колоната.

В решителната сесия Фетел изпревари с по-малко от една десета Ботас при първите бързи обиколки. Фелипе Маса път едвам не изпусна колата при бързия си тур и се прибра в бокса, разчитайки единствено на един опит за по-добро класиране, само че и той не му оказа помощ.

 Валтери Ботас извърши заканата си, остави Люис Хамилтън зад себе си
Ботас извърши заканата си, остави Люис зад себе си

Британецът бе с съвсем еднообразно време със съотборника си

Фетел не съумя да усъвършенства времето си, само че това направи Ботас и въпреки и единствено с 38 хилядни от секундата финландецът съумя да завоюва полпозишън за Мерцедес. Кими Райконен остана трети, въпреки и да усъвършенства съществено времето си от първата обиколка.

Макс Верстапен и Даниел Рикардо финишираха четвърти и пети, а след тях се подредиха Серхио Перес, Фернандо Алонсо, Нико Хюлкенберг, Карлос Сайнц и Фелипе Маса.

Състезанието е на следващия ден, от 18:00 часа.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР