Световният шампион Германия се спаси от сензационно отпадане още в

...
Световният шампион Германия се спаси от сензационно отпадане още в
Коментари Харесай

Световният шампион оцеля на ръба срещу Швеция

Световният първенец Германия се избави от сензационно отпадане още в груповата фаза на Мондиал `18 в Русия. След два мача в група F " маншафтът " към този момент има 3 т., откакто довечера реализира поврат с 2:1 против Швеция на Олимпийския стадион „ Фишт ” в Сочи. Шведите поведоха в резултата през първата част и бяха на път да изхвърлят Бундестима от международното състезание, само че голове след почивката, в това число с човек по-малко в добавеното време донесоха вяра на федералната република.
За първи път, откогато дебютира за националния тим на Германия, Месут Йозил не стартира като титуляр на огромно състезание. След 25 следващи мача в стартовите 11 на Мондиал `10, Евро `12, Мондиал `14, Евро `16 и откриващата среща на Мондиал `18, плеймейкърът отстъпи мястото си на Юлиан Дракслер и седна на пейката.
Освен играча на „ Пари Сен Жермен ” в атакуващата линия на полузащитата започнаха още Томас Мюлер и Марко Ройс, а като опорни халфове действаха Тони Кроос и Себастиан Руди. Единственият изнесен напред още веднъж бе Тимо Вернер.
Селекционерът Йоахим Льов се принуди да промени конфигурацията още в средата на първото полувреме, когато Руди получи ритник в носа и в 31-вата мин. бе сменен по неотложност от Илкай Гюндоган. Само минута по-късно шведите откриха резултата след неточност на Кроос в средата на терена и брилянтен прехвърлящ удар на Ола Тойвонен.
На почивката Марио Гомес размени Дракслер и Биндестимът заигра с двама в офанзива. Това мигновено донесе позитивен резултат и германците изравниха с гол на Ройс в 48-ата мин.
Последваха непрестанни офанзиви към вратата на „ тре кронур ”, при които пропуски направиха Мюлер, Вернер и Гомес, който не съумя да осъществя най-чистото състояние, стреляйки с глава във вратаря от пет метра. Десетина минути преди края Германия остана с човек по-малко, откакто централният бранител Жером Боатенг получи втори жълт картон.
В добавеното време Германия завоюва директен свободен удар на границата на наказателното поле, след осъществяването на който Кроос стреля далечния ъгъл и вкара скъпия гол за Бундестима.
Класиране
отборпрзгрт1. Мексико2003:162. Германия1012:233. Швеция1012:234. Корея0021:30
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР