Световният шампион Франция се изправя срещу Полша в трети 1/8-финален

...
Световният шампион Франция се изправя срещу Полша в трети 1/8-финален
Коментари Харесай

Полша е поредното преятствие за Франция към защитата на титлата

Световният първенец Франция се изправя против Полша в трети 1/8-финален конфликт на Световното състезание в Катар. Мачът на стадион „ Ал Тумама “ в Доха започва в 17:00 часа.

Французите ще се опитат да продължат отбраната на трофея си от 2018-а година в Русия против коравия отбор на „ тайфа полска “. „ Петлите “ си осигуриха предварително класиране за 1/8-финалите след успехите над Австралия и Дания, преди да правят отстъпка изненадващо от Тунис с 0:1 в последния си мач от груповата фаза. Тимът на Дидие Дешан обаче започва без цялата си офанзивна мощност против африканците, която ще бъде на линия за срещата с поляците, в лицето на Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Оливие Жиру и Усман Дембеле.

Полша на Чеслав Михниевич се класира инфарктно за елиминациите, откакто само по-добрата голова разлика обезпечи на европейците място в осминафиналите за сметка на Мексико, без значение от загубата от Аржентина с 0:2 в последния им дуел от групата.

Франция е апетитен закономерно за голям любимец, само че никога не би трябвало да подценява противника сходно на това, което стори на Евро 2020 предишното лято, когато бе спрян още на осминафиналите от бойкия отбор на Швейцария.

За последно двете страни играха една против друга международни финали през 1982-а година, когато поляците завоюваха с 3:2 в борбата за третото място.

Победителят от днешния конфликт ще се изправи против Англия или Сенегал, които излизат един против различен в четвъртия 1/8-финал от 21:00 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР