Световният шампион Франция и сензацията Мароко ще определят втория финалист

...
Световният шампион Франция и сензацията Мароко ще определят втория финалист
Коментари Харесай

Франция на две крачки от трета световна титла, първата е дне...

Световният първенец Франция и сензацията Мароко ще дефинират втория финалист на Мондиал 2022 в Катар. Двата отбора ще се изправят един против различен в сряда, 14-ти декември, от 21.00 ч. българско време, а мачът ще се играе на стадион „ Ал Баит “ в град Ал Хор.

" Петлите " вървят решително по пътя към отбраната на международната купа, която завоюваха на Мондиала в Русия през 2018 година. Тимът е един от най-силно представящите се в Катар досега, като завоюва в постоянното време четири от петте си мача на шампионата. Франция позволи съмнения само против Тунис в последния рунд на груповата фаза, когато международните първенци изгубиха с 0:1.

Жиру и компания са най-резултатният тим от всички полуфиналисти. До тук те са отбелязали 11 попадения, като пет от тях са на сметката на Мбапе, а четири – за Жиру.

В навечерието на полуфиналния конфликт с Мароко стана ясно, че Дидие Дешан ще остане отпред на " петлите " най-малко до Евро 2024. Френската федерация взе решение да не подхваща дейности по привличането на Зинедин Зидан като нов селекционер.

Мароко е огромната изненада на Световното състезание. „ Лъвовете на Атлас “ към този момент взеха скалпа на два от любимците за купата Испания и Португалия и на 14-ти декември ще изиграят най-важния мач в своята футболна история.

Мароканците имаха потребност от дузпи, с цел да пречупят съпротивата на „ Ла Фурия Роха “ след 0:0 в постоянното време и продълженията на осминафинала на 6-ти декември. Срещу Португалия в воин за африканците се трансформира Юсеф Ен-Несири, който осъществя единственото попадение в срещата в края на второто полувреме. След аления картон, който Уалид Чедира си изкара против „ мореплавателите “, футболистът на Бари няма да вземе присъединяване в полуфинала против Франция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР