Световният номер едно в тениса Новак Джокович спечели рекордната си

...
Световният номер едно в тениса Новак Джокович спечели рекордната си
Коментари Харесай

Джокович спечели седмата си титла от Откритото първенство на Австралия срещу Надал

Световният номер едно в тениса Новак Джокович завоюва рекордната си седма купа от Откритото състезание на Австралия и общо 15-а от шампионатите от Големия шлем.

На финала на „ Род Лейвър Арина “ в Мелбърн сърбинът победи за 2:05 часа с 6:3, 6:2, 6:3 втория в схемата Рафаел Надал от Испания и записа 28-и триумф против него в 53-ия мач посред им. Очакваната поредна велика борба сред двамата тенис титани не се състоя по виновност на Надал, който не оказа нужната опозиция.

Джокович започва съвършено срещата и проби за 2:0, след което с лекост затвърди. В деветия гейм 31-годишният белградчанин стигна до сетбол и го реализира при форхенд в мрежата на Рафа.

В идващия сет Ноле проби за 3:2 след едно дълго разиграване, в което привиканият на мрежата левичар от Манакор изкара прехвърлящия си удар в навън.Надал подвигна равнището на играта си, само че сърбинът отговори с нов брейк за 5:2. След това завърши сета с три следващи аса и след 75 минути игра водеше с 2-0 елементи.

Джокович стигна до брейк за 2:1 в третия сет. В шестия гейм Рафа стигна до първата си точка за пробив, само че сърбинът я избави след дълго разиграване. В деветия Новак стигна до две шампионски точки и осъществя втората след навън на Надал.

Белградчанинът приключи финала с 34 печеливши удари (8 аса) при едвам 9 непредизвикани неточности. Рафа направи 21 уинъра при 28 неточности.

„И аз като Рафа имах проблеми с травми. Преди 12 месеца се оперирах. Да печеля трета поредна купа от Големия шлем по-късно е напряко изумително. Благодаря на моя екип, Мариян (Вайда) благодаря, че се върна! Искам да кажа на моята брачна половинка и на двете ми деца „здравей“. Преди мача ми дадоха обещание да гледат срещата. Нямам самообладание да се върна тук следващата година, благодаря на публиката за преживяването!“, съобщи Джокович при награждаването.

Ноле има към този момент седем трофеи от Мелбърн и изпревари Роджър Федерер и Рой Емерсън, които са с по шест трофея. С 15-ата купа в Шлема Джокович към този момент е трети след Федерер (20 трофея) и Надал (17).

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР