Световният номер едно при мъжете по тенис Новак Джокович трябва

...
Световният номер едно при мъжете по тенис Новак Джокович трябва
Коментари Харесай

В Сърбия виждат Джокович като разпнат Христос, в Австралия - като богат човек, който не е над закона

Световният номер едно при мъжете по тенис Новак Джокович би трябвало да бъде депортиран от Австралия, в случай че не е споделил истината за освобождението си от разпоредбите за имунизация, сподели вицепремиерът на Австралия пред БиБиСи.

Барнаби Джойс разяснява, че " не можете просто да се скитате по света с мисълта, че защото сте в действителност богат, в действителност сте над законите на други страни ". Съдът ще реши дали той да бъде депортиран в понеделник.

34-годишният сърбин, който съобщи, че е срещу имунизацията, е получил здравно освобождение да играе на шампионата в Мелбърн по неуточнени аргументи, решение, което вбеси доста австралийци.

Служители на австралийските гранични сили (ABF) споделиха, че Джокович " не е съумял да даде подобаващи доказателства " за влизане, откакто е дошъл от Дубай. Той е арестуван в хотел, употребен за имигранти в предградие на Мелбърн.

Ако не е попълнил формулярите по подобаващ метод, той приема законите на суверенна страна за смешка, разяснява Джойс.

Отборът на Джокович оспори решението на ABF, а чуването във Федералния областен и фамилен съд на Австралия е планувано за понеделник. Все още не е ясно дали Джокович ще остане в същия хотел до тогава.

По-рано министър председателят Скот Морисън сподели, че никой не е над разпоредбите на страната. Спорът накара сръбския президент Александър Вучич да каже, че Джокович е жертва на " тормоз " и че " цяла Сърбия " го поддържа. Морисън отхвърли анулацията на визата да се дължи на " някакво характерно състояние във връзка със Сърбия ".

Бащата на Новак Джокович на конференция в Сърбия изясни, че синът му, както " Иисус бе разпнат... пробват се да разпънат Новак по същия метод, да го слагат на колене... "

В сръбската столица Белград бащата на Джокович Срджан поведе проява дружно с няколкостотин души пред Народното събрание на страната. " Ние не призоваваме за принуждение... единствено за поддръжка " за Новак, прикани Срджан в мегафон, до момента в който навалица развява сръбски флагове и транспарант с надпис: " Страхуват се от най-хубавия, спрете коронафашизма ".

Испанският тенисист Рафаел Надал, който е в Мелбърн, с цел да се приготви за шампионата, сподели, че е " обикновено " австралийците да бъдат " доста разочаровани от случая ". " Единственото за мен ясно нещо е, че в случай че си имунизиран, можеш да играеш на Australian Open. Разбира се, откакто доста хора умираха в продължение на две години... имунизацията е единственият метод да спрем тази пандемия. "

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели през днешния ден пред английския Sky News, че тя и цяла Сърбия твърдо застават до Новак Джокович, оповестява b92.

Бърнабич също по този начин уточни искане, без да желае да се намесва в имиграционните разпореждания на Австралия, Джокович да бъде изместен от несъответстващи условия в хотела, в който е отседнал, в къщата, която е наел и където ще отседне по време на Australian Open, с гаранциите на страната Сърбия.

Бърнабич сподели, че самата тя е имунизирана даже с третата доза и че управляващите в Сърбия непрестанно приканват жителите да бъдат имунизирани, само че по-конкретно Новак Джокович не е получил същото отнасяне като други спортисти в Австралия.

" Новак получи здравно освобождение, както и позволение за присъединяване в Australian Open, тъй че в този момент е там ", сподели Бърнабич.

На въпрос за какво е в такава обстановка, в случай че има изключение, Бърнабич сподели, че това е въпрос към австралийските управляващи, в който тя не желае да се меси, само че че е важno за нея като министър председател и за цялата страна да се стигне до решение допустимо най-скоро.

Тя съобщи, че президентът на Сърбия Александър Вучич е в директен контакт с Джокович и фамилията му, както и че е в контакт с посолството на Сърбия в Австралия и посолството на тази страна в Белград.

На въпрос дали е съгласна с оценката на президента, че става дума за политическо гонене, Бърнабич сподели, че не вижда нищо друго също така.

На въпрос на водещия по отношение на известията на Джокович за имунизация в обществените мрежи, Бърнабич сподели, че не може да бъде юрист на Джокович.

Бърнабич сподели, че Сърбия ще одобри решението, само че акцентира, че " всички знаем, че най-малко 20 разнообразни тенисисти не са имунизирани и те са посочили аргументите за това и ще им бъде разрешено да играят ".

" Аз стоя до Новак, Сърбия застава до Новак, всички ние заставаме до Новак и фамилията му в тези сложни времена ", сподели Бърнабич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР