Световният номер 5 Андрей Рубльов се справи безпроблемно с Емил

...
Световният номер 5 Андрей Рубльов се справи безпроблемно с Емил
Коментари Харесай

Мечтан завършек: Рубльов спря похода на световния №69 и е шампион в Хонг Конг!

Световният номер 5 Андрей Рубльов се оправи безпроблемно с Емил Руусувуори и победи с купата на шампионата от категорията АТП 250 в Хонг Конг. Мачът продължи 77 минути – 6:4 6:4. Това е 15-та купа в кариерата на руснака и първа за новия сезон.

Началото на мача стартира с две благоприятни условия за взимане на ранен задатък от руснака, само че финландецът се оправи с отправеното предизвикателство и откри сметката си. Впоследствие, двамата печелеха подаванията си относително елементарно, до момента в който не пристигна повратния миг в сета, а точно седмия гейм. Тогава, Рубльов направи пробив, с който се приближи до триумфа в първата част. В идващия сервис гейм на Руусувуори, международният номер 5 се снабди с нови две благоприятни условия за пробив, които се явяваха и сетболи, но финландецът с всички старания съумя да измъкне подаването си и да си завоюва още време в сета. В последна сметка, руснакът затвори първата част на свое подаване след 45 минути игра – 6:4.

Вторият сет не предложи доста любопитни моменти, като по-настоятелният бе Рубльов. До 4:4, двамата печелеха подаванията си, само че тъкмо тогава финландецът се пропука и международният номер 5 направи пробив на нула, а по-късно елементарно затвори мача на сервис, с което добави още един трофей в своята сбирка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР