Световният номер 3 Новак Джокович се класира за осминафиналите на

...
Световният номер 3 Новак Джокович се класира за осминафиналите на
Коментари Харесай

Джокович пречупи Давидович Фокина в оспорвана битка

Световният номер 3 Новак Джокович се класира за осминафиналите на Ролан Гарос, откакто победи испанеца Алехандро Давидович Фокина със 7-6(4), 7-6(5), 6-2 в мач от третия кръг на конкуренцията. Двубоят на корт " Филип Шатрие " бе доста оспорван в първите два сета, като 29-ят подложен Давидович Фокина имаше своите шансове, само че не съумя да ги осъществя.


В първата част испанецът на два пъти повеждаше с пробив, само че не успяваше да удържи преднината си, в това число и когато сервираше за сета, като в последна сметка се стигна до тайбрек, в който Джокович се наложи със 7-4. Давидович Фокина отговори на предизвикването и дръпна с 2-0 при започване на втората част, само че Джокович бързо обърна до 3-2. Испанецът на два пъти навакса пробив закъснение, с цел да стигне до тайбрек, в който имаше преднина от 5-4, само че сърбинът взе три следващи точки, с цел да дръпне с два сета. В третата част двукратният първенец доминираше напълно и завоюва с 6-2, с цел да затвори мача по-късно над три часа и половина игра.

Джокович приключи с отрицателен баланс на печеливши удари против непредизвикани неточности (27/38) и 54 % успеваемост при излизанията на мрежата (20/37). За място на четвъртфиналите носителят на 22 трофеи от Големия шлем ще спори с 13-ия подложен Хуберт Хуркач или перуанеца Хуан Пабло Варийас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР