Световният номер 2 в тениса Новак Джокович е предложил финансова

...
Световният номер 2 в тениса Новак Джокович е предложил финансова
Коментари Харесай

Джокович обещал помощ на Стаховски в Киев

Световният номер 2 в тениса Новак Джокович е предложил финансова помощ на някогашния си сътрудник от Украйна Серхий Стаховски, който се включи в защитата на своята страна от съветската инвазия. Миналата седмица Стаховски разгласи, че се е записал във военния запас на родината си, присъединявайки се към други спортисти като боксьорите Александър Усик и Василий Ломаченко.

Впоследствие Стаховски, който доближи до 31-во място в международната класация преди години, сподели персонални известия от Джокович, в които сърбинът показва своята поддръжка. " Стако, по какъв начин си дребосъче? На фронта ли си? Мисля си за теб... уповавам се скоро всичко да се успокои. Моля те, дай ми адрес, на който да мога да ти изпратя помощ... финансова или от каквато друга имаш потребност ", е написал Джокович на своя сътрудник.

Междувременно гостувалият няколко пъти в България Стаховски разгласи, че множеството съветски тенисисти са се оповестили срещу войната в диалози с него. " Говорих с множеството от тях и нито един не желае войната и не поддържа Путин. За тях също е доста мъчно. За професионалните спортисти е доста мъчно да се разгласят срещу режима, тъй като те към момента имат родственици в Русия, които ще бъдат сложени под заплаха. Не мога да желая от тенисистите да излязат и да кажат това, което желаеме ", разяснява Стаховски, който взе участие в отбраната на Киев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР