Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се забърква от

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се забърква от
Коментари Харесай

В Испания проверяват как Джокович е влязъл в страната през декември


Световният номер 1 в тениса Новак Джокович се забърква от проблем в проблем. Той към този момент е обект на инспекция от страна на... испанските управляващи.

В хода на трагичните събития в Австралия стана ясно, че сърбинът е бил за малко в Марбея преди да замине за южния континент. Властите в Испания стартират инспекция по какъв начин въобще Джокович е влезнал в страната.

Страната позволява на територията си единствено сръбски жители, които имат приключен имунизационен цикъл против ковид или със особено здравно изключение. Ясно е, че Джокович не се е свързал с испанското посолство в Белград, с цел да даде документ и да може да влезе неимунизиран.

Снимка: Reuters


Пътуването на сърбина до Испания не беше заявено от него при влизането в Австралия. Той съобщи, че това е пропуск на сътрудника му.

Тази детайлност може да повлияе на решението на министъра на емиграцията Алекс Хоук. Джокович дойде в Австралия на 6 януари, представяйки здравно изключение, което му разрешава да играе в първия за годината шампионат от Големия шлеч, макар неналичието на ваксина срещу ковид. Граничните управляващи обаче не почетоха тази причина, анулираха визата му и го настаниха в хотел за мигранти.

Снимка: Reuters


Тенисистът апелира и беше освободен, само че към момента остава вероятността министър Хоук да вземе еднолично решение и да го върне в Европа. Според медиите в Сърбия, юристите на Ноле още веднъж биха възразили срещи това решение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР