Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, няма да

...
Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, няма да
Коментари Харесай

Джокович няма да играе на АТР Къп. Българският тим - също

Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, няма да играе в отборния шампионат АТР Къп. Това обявиха уредниците на конкуренцията, която стартира на 1 януари. Първа ракета на Сърбия в конкуренцията ще бъде Душан Лайович, който е номер 33 в ранглистата.

Отказването на Джокович, а преди този момент и на целия отбор на Австрия, не значи, че страната ни ще има тим в конкуренцията. България беше със статут на първа запаса, само че международният номер 28 Григор Димитров сигурно няма да взе участие, което значи, че няма по какъв начин да имаме отбор в шампионата.

Снимка: Reuters

Пред уеб страницата Teniskafe мениджърът на първата ни ракета Георги Стоименов изясни, че няма по какъв начин за толкоз малко време да се провежда събирането на отбора. За да пътуват тенисистите за Австралия, те би трябвало да имат визи, а няма време за тяхното издаване.

Димитров към този момент е там, само че в програмата му влизат други съревнования. От 4 януари той стартира присъединяване в един от подгряващите шампионати преди Откритото състезание на Австралия. Димитър Кузманов също ще взе участие в шампионати, само че и двамата са в Мелбърн, а АТР Къп ще се организира в Сидни. Дори това пътешестване е комплицирано за образуване поради строгите ограничения за ограничение на ковид.

При първото си присъединяване през 2020 година българите - Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, оставиха отлични усещания, постигайки победи над Англия и Молдова с по 2:1.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР