Световният номер 1 Новак Джокович се класира за шестия си

...
Световният номер 1 Новак Джокович се класира за шестия си
Коментари Харесай

Джокович е първият финалист на Уимбълдън

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за шестия си край на Уимбълдън, откакто победи испанеца Роберто Баутиста Агут с 6-2, 4-6, 6-3, 6-2 в първия полуфинал от мъжката скица на конкуренцията.

Четирикратният притежател на трофея и първенец от предходната година надигра борбения Баутиста Агут и ще чака Роджър Федерер или Рафаел Надал в мача за купата в неделя. Сръбският тенисист стартира решително дуела и проби два пъти противника си в първата част, с цел да поведе в резултата. Във втория сет Баутиста Агут подвигна съществено равнището на играта си и пробив още първоначално, след което удържа подаванията си и изравни. Един пробив бе задоволителен за Джокович в третия сет, с цел да го завоюва, а в четвъртата част носителят на 15 трофеи от Големия шлем бе плен стопанин на корта и даде единствено два гейма на съперника си, затваряйки мача след два часа и 48 минути игра.

Джокович приключи мача с 42 печеливши удара против 29 непредизвикани неточности и 79 % успеваемост при излизанията на мрежата. По този метод в неделя сърбинът ще пази купата си от предходната година и ще се бори за своя 16-ти трофей от огромната четворка шампионати, като негов противник ще бъде осемкратния първенец Роджър Федерер или двукратния победител Рафаел Надал. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР