Световният номер 1 Новак Джокович се класира за финала на

...
Световният номер 1 Новак Джокович се класира за финала на
Коментари Харесай

Джокович срещу Надал на финала в Рим

Световният номер 1 Новак Джокович се класира за финала на Мастърса в Рим, откакто победи аржентинеца Диего Шварцман с 6-3, 6-7(2), 6-3 във втория полуфинал от конкуренцията.
Джокович съумя да осъществя единствената опция за пробив в първия сет, с цел да дръпне в резултата, само че във втората част двамата си размениха по два пробива, преди да влязат в тайбрек, в който Шварцман се наложи със 7-2 и вкара мача в решителен трети сет. В него класата и опитът на Джокович надвиха и той още веднъж осъществя единствената опция за пробив, с цел да затвори дуела след два часа и 31 минути игра.
По този метод Джокович и Надал ще се изправят един против различен за 54-ти път, като сърбинът води с 28-25 досега. Двамата също по този начин са рекордьори с по 33 трофеи от Мастърс сериите, като спечелилият в днешния мач ще излезе еднолично отпред в тази ранглиста. Джокович е спечелил 9 о последните си 11 мача против испанеца, само че Рафа има 16 триумфа от 23 дуела на клей. Мачът сред Джокович и Надал стартира в 17:00 часа българско време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР