Световният номер 1 Даниил Медведев сложи край на дългата си

...
Световният номер 1 Даниил Медведев сложи край на дългата си
Коментари Харесай

Медведев с първа титла за годината, Кирьос отново на финал

Световният номер 1 Даниил Медведев постави завършек на дългата си суша без трофеи, откакто победи британеца Камерън Нори със 7-5, 6-0 във финала на шампионата от сериите АТП 250 в Лос Кабос, Мексико. За руснака това бе първа купа за годината, като той бе в серия от пет следващи изгубени финала след триумфа си над Новак Джокович на Откритото състезание на Съединени американски щати предишното лято.

В първия сет двамата си размениха по един пробив за тъждество 5-5, след което Медведев влезе в серия от осем следващи гейма, с цел да затвори мача след час и 23 минути игра. По този метод водачът в ранглистата, който не загуби нито един сет тази седмица, стигна до 14-та купа в кариерата си.

" Не беше елементарно, Кам е необикновен състезател, беше доста под напрежение мач. Когато играеш против него, би трябвало да се бориш за всяка точка ", показа Медведев след триумфа, който му донесе 250 точки и го изкачи до пето място в конкуренцията за Финалите на АТП в Торино.
Кирьос продължава с положителните изяви
Австралиецът Ник Кирьос и японецът Йохишито Нишиока ще се изправят един против различен във финала на шампионата от сериите АТП 500 във Вашингтон, откакто завоюваха своите полуфинални мачове. Финалистът от Уимбълдън Кирьос, който отрази пет мачбола при триумфа си над Франсис Тиафо на четвъртфиналите, бе по-категоричен против шведа Майкъл Имер и се наложи със 7-6(4), 6-3.

" Щастлив съм, че още веднъж съм на край, макар че съм надалеч от най-хубавия си тенис ", показа Кирьос, който за първи в кариерата си доближи финалите на два следващи шампионата. 27-годишният австралиец е първенец във Вашингтон от 2019-та година.

Във втория полуфинал 96-ят в света Нишиока изненада лидера в схемата Андрей Рубльов от Русия с 6-3, 6-4. Нишиока е изгубил и трите си досегашни мача с Кирьос.

При дамите във финала ще се срещнат Кая Канепи и Людмила Самсонова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР