Световният номер 1 Даниил Медведев приключи със защитата на титлата

...
Световният номер 1 Даниил Медведев приключи със защитата на титлата
Коментари Харесай

Кириос изхвърли световния номер 1 Медведев

Световният номер 1 Даниил Медведев завърши със отбраната на купата си на Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто загуби от австралиеца Ник Кириос с 6-7(11), 6-3, 3-6, 2-6 в мач от осминафиналите на конкуренцията.

Преди по-малко от месец намиращият се в отлична форма Кирьос победи руснака на Мастърса в Монреал, а тази нощ той записа четвърти триумф в петия си мач против миналогодишния първенец.

В доста оспорван първи сет австралиецът избави три сетбола, преди да надделее в тайбрека с 13-11, само че Медведев отговори уместно във втората част и бързо натрупа преднина от 3-0, която задържа до края на сета. В идващите две част Кириос доминираше, с цел да затвори мача в четири сета и да запише 26-та победа в Тура от 6 юни насам.

Загубата на Медведев значи, че той ще сдаде първото място в ранглистата от идващия понеделник, а претендентите за върха са няколко.

С най-големи шансове още веднъж да бъде номер 1 на този стадий е Рафаел Надал, само че Каспер Рууд от Норвегия и Карлос Алкарас от Испания също мога да оглавят класацията.

Кириос сподели извънредно високо равнище на игра, с цел да се оправи с Медведев, като осъществя 53 печеливши удара против 38 непредизвикани неточности, до момента в който противникът му приключи с 49 уинъра и 19 неточности. Финалистът от уимбълдън вкара 71 % първи сервис и завоюва 75 % от тези точки, завоюва 29/47 излизания на мрежата и бе доста ефикасен при опциите за пробив - 5/7.

По този метод Кириос доближи четвъртфиналите в Ню Йорк за първи път в кариерата си, а там ще срещне различен руснак - Карен Хачанов, който победи Пабло Кареньо Буста от Испания с 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-2.

Италианецът Матео Беретини, който пропусна Ролан Гарос и Уимбълдън, доближи пети следващ четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем, откакто победи Алехандро Давидович Фокина от Испания с 3-6, 7-6(2), 6-3, 4-6, 6-2. За Беретини следва конфликт с норвежеца Каспер Рууд, който се оправи с Корантен Муте от Франция в четири сета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР