Световният лидер в производството на млечни продукти Индия е изправен

...
Световният лидер в производството на млечни продукти Индия е изправен
Коментари Харесай

Цените на млякото в световния лидер при производството на млечни скочиха с 15%

Световният водач в производството на млечни артикули Индия е изправен пред доста нарастване на цените на млякото, което ще продължи дълго време, написа CNBC. " През последната година имаше извънреден растеж на цената на млякото и млечните артикули - към 14-15% ". Това заяви Р.С. Соди, който е някогашен ръководещ шеф на най-голямата млечна компания в Индия Gujarat Cooperative Milk Marketing Foundation.

Скокът в цените се дължи на повишаването на фураж, увеличеното търсене на сладолед и заразна болест по говедата, както и на други фактори.

От страната идва 22% от международното произвеждане на мляко, тя е следвана от Съединени американски щати, Китай, Пакистан и Бразилия.

Цените на млякото в Индия са се повишили от 46 рупии до 53 рупии за литър (между 0,55 и 0,64 долара) от ноември 2021 година до началото на май. Това сочат данни за цените на питателните артикули на Mintec, представени от изданието.

Това е напън за индийците, които са най-големите консуматори на мляко в света. Консумацията на глава от популацията е към 440 мл. на човек дневно. Всеки индиец стартира деня си с мляко, а доста индийски десерти се вършат най-вече или единствено от мляко ", съобщи Соди.
 Защо най-големият производител на мляко в света може да усили вноса на млечни артикули?
Защо най-големият производител на мляко в света може да усили вноса на млечни артикули?

Страната даже обмисля краткотрайно унищожаване на вносните мита за тези артикули

По-скъпият фураж

По-високите цени на фуражите за наедрял рогат добитък са в основата на скока в цените на млякото. Храната за животните нормално е царевица, пшеница, ориз и овес и други зърнени храни, съгласно Националния съвет за развиване на млечните артикули на Индия. Много от тези култури означиха огромни скокове в цените в средата на предходната година и остават високи. По-високи са и разноските за превоз, предпазване и сила.

Чума и пандемия

Милиони от популацията на млекодайния добитък в страната бяха измъчвани от кожно заболяване, което докара до понижено произвеждане на мляко. " Изчислено е, че заболяването е погубила над 300 000 говеда предходната година, което е повлияло на производството на мляко ", съгласно Андрю Уудс от Mintec.

Според прогнозите на Соди цените може да паднат след ноември тази година. и то с 2 до 3 рупии на литър до към 50 рупии на литър, съобщи той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР