Световният лидер в автомобилния сектор Тойота“ (Toyota) обяви днес ново

...
Световният лидер в автомобилния сектор Тойота“ (Toyota) обяви днес ново
Коментари Харесай

„Тойота“ регистрира нов скок на печалбата

Световният водач в автомобилния бранш „ Тойота “ (Toyota) разгласи през днешния ден ново нарастване на тримесечната облага и увеличи в допълнение годишните си цели с помощта на по-благоприятния от в началото плануваното валутен курс, съобщи Франс прес.

Японската компания, която резервира през 2023 година короната си на водещ международен автомобилостроител по размер за четвърта поредна година, се възползва от все по-стабилното търсене в международен проект най-много на хибридни транспортни средства, което компенсира към момента лимитираните продажби в напълно електрическия сегмент, в който се е впусналa прекомерно късно. 

„ Тойота “ е почнал през април предходната година настоящата си финансова 2023/2024 година „ с купища поръчки “ за осъществяване от клиенти от целия свят. Това напомни през днешния ден на конференция в Токио финансовият шеф на автомобилостроителя Йоичи Миядзаки, представен от Българска телеграфна агенция.

През третото тримесечие на финансовата 2023/2024 година " Тойота “ е записала чиста облага от 1,357,8 трилиона йени (8,5 милиарда евро), което е скок с 86,6 на 100 на годишна основа.  Тримесечната оперативна облага също е скочила със 75,7 на 100, а оборотът е бил 12,041,1 трилиона йени ( 75,5 милиарда евро), нараствайки с 23,4 на 100. По размер тримесечните продажби на автомобилостроителя са нарастнали с 9 на 100 до към три милиона транспортни средства. „ Тойота “ е записала напредък в съвсем всички райони, най-много в Северна Америка и Европа.

За сметка на това продажбите в Азия (с изключение на Япония) са останали без смяна, защото „ Тойота “ не съумява да се приспособява в Китай към локалната конкуренция, която регистрира впечатляващи резултати точно в сегмента на електрическите коли.  Въз основа на по-високия обменен курс на $ по отношение на йената „ Тойота “ регистрира чиста годишна облага от 4,500 трилиона йени (28,18 милиарда евро). Това е впечатляващ скок с 83,6 на 100 на годишна основа. 

„ Тойота “ поправя през днешния ден нагоре и прогнозата си за годишната оперативна облага - от 4,500 до 4,900 трилиона йени (+79,8 на 100 на годишна основа), а целевият оборот е достигнал 43,500 трилиона йени (272,6 милиарда евро) по отношение на предварителната прогноза за 43,000 трилиона йени. Така оборотът ще нарасне със 17 на 100 на годишна основа. Акциите на „ Тойота “ скочиха на Токийската борса, защото вложителите „ приветстваха “ по-високите годишни цели. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР