Световният износ на втечнен природен газ (LNG) за Европейския съюз

...
Световният износ на втечнен природен газ (LNG) за Европейския съюз
Коментари Харесай

Глобалният износ на втечнен природен газ за ЕС се е увеличил със 75% от март насам

Световният експорт на полутечен природен газ (LNG) за Европейския съюз се е нараснал със 75% от март насам, като в това време износът от Съединените щати се е нараснал съвсем трикратно, съгласно изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президента на Съединени американски щати Джо Байдън в коридорите на лидерската среща на Г-7 в Германия, представено от БНР.

Европейски Съюз и Съединени американски щати също по този начин ще си сътрудничат за понижаване на излъчванията на метан, произлизащи от производството и потреблението на полутечен природен газ, показаха двамата водачи.

Европейски Съюз ще се стреми да внедри минимум 1,5 милиона енергоспестяващи " интелигентни " (смарт) термостати тази година, като част от проектите за отвод от съветската сила, оповестиха водачите на Брюксел и Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Смарт термостатът нормално е обвързвано с Wi-Fi устройство, което контролира настройките на температурата за отопление и изстудяване в дома и може да помогне за понижаване на сметките за сила.

Американският президент Джо Байдън и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен рапортуваха за работата на работната група на Съединени американски щати - Европейски Съюз, основана през март, когато Вашингтон даде обещание да помогне на Брюксел да получи спомагателни 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ до края на 2022 година

Те означиха, че Съединени американски щати поддържат намаляването на търсенето и ускоряването на чистите технологии, а двустранната работна група има за цел да насърчи внедряването на термопомпи, интелигентни термостати и други способи за понижаване на енергийното търсене. Те ще се стремят особено да насърчат членовете на Европейски Съюз и европейските и американски компании да реализират първичната цел за внедряване на най-малко 1,5 милиона смарт термостати в европейските домове до края на 2022 година, се споделя в взаимното им изказването.

" Тези дейности единствено акцентират значимостта на работата, която правят както Съединени американски щати, по този начин и Европейската комисия за преустановяване на зависимостта ни от съветската сила. Освен това работим дружно, с цел да намерим способи за в допълнение понижаване на приходите на Русия от енергиен експорт през идващите месеци, с цел да продължим да ограничаваме способността на Москва да финансира своята непредизвикана война в Украйна “, означиха Фон дер Лайен и Байдън.

" Съединените щати и Европейската комисия също по този начин подхващат решителни дейности за понижаване на общото търсене на изкопаеми горива в сходство с Парижкото съглашение и нашата обща цел за чисти нулеви излъчвания не по-късно от 2050 година ", показват те.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР