Световният гигант в областта на спортните дрехи и обувки Nike

...
Световният гигант в областта на спортните дрехи и обувки Nike
Коментари Харесай

Nike съди New Balance за нарушен патент върху технология за маратонките

Световният колос в региона на спортните облекла и обувки Nike заведе федерални каузи в понеделник против съперниците си New Balance и Skechers, обвинявайки ги в нарушение на патенти, свързани с технологията на Nike за произвеждане на горни елементи на маратонки, оповестява Reuters.

В правосъдните искове се споделя, че няколко спортни обувки на New Balance и маратонки Skechers злоупотребяват с патентованата технология " Flyknit " на Nike за обувки за тичане, футбол и баскетбол.
 Nike Air Jordans губят стойност: Какво става с културата на маратонките?
Nike Air Jordans губят стойност: Какво става с културата на маратонките?

Пространството е извънредно конкурентно, купувачите към този момент имат доста положителни марки, от които да избират

Преди това, напомня организацията, Nike съди Adidas, Puma и Lululemon за нарушение на патенти на Flyknit. Adidas и Puma уредиха правосъдните си каузи, до момента в който делото на Nike против Lululemon към момента продължава.

От New Balance обявиха в изказване, че " изцяло зачитат правата на интелектуална благосъстоятелност на съперниците, само че Nike не има изключителното право да проектира и създава обувки по обичайни индустриални способи, които са били употребявани в промишлеността от десетилетия. "

Представители на Nike и Skechers не дадоха отговор незабавно на настояванията на Ройетрс за коментар по отношение на правосъдните каузи.
 Nike остава най-скъпата марка за облекла в света
Nike остава най-скъпата марка за облекла в света

Нарастваща известност на спортното облекло, означават създателите на проучването Brand Finance

Базираният в Бийвъртън, Орегон уеб страница на Nike сподели, че технологията Flyknit " употребява нишки с висока здравина, с цел да сътвори леки горни елементи с целеви области на опора, разпъване и дишане ". В правосъдните каузи се споделя, че патентованата технология разрешава да се вършат горни елементи с висока продуктивност с понижени материали и боклуци.

В жалбата на Nike против основаната в Бостън New Balance, подадена във федералния съд на Масачузетс, се споделя, че обувките от Fresh Foam, FuelCell и други линии на New Balance нарушават патентните права на Nike. Nike съди основаната в Манхатън Бийч, Калифорния Skechers в Лос Анджелис, потвърждавайки, че обувките, в това число марките Ultra Flex и Glide Step на Skechers, нарушават нейните патенти.

Nike изиска от съдилищата неуточнена сума парични компенсации и правосъдни разпоредби за непрекъснато блокиране на New Balance и Skechers от нарушение на патентите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР