Световният елитарен клуб на банкерите и индустриалците „Билдерберг“ ще бистри

...
Световният елитарен клуб на банкерите и индустриалците „Билдерберг“ ще бистри
Коментари Харесай

Забуленият в тайна клуб „Билдерберг“ се събира днес някъде в Торино да чертае съдбините на света

Световният елитарен клуб на банкерите и индустриалците „ Билдерберг “ ще бистри от четвъртък до неделя в Торино проблемите, пред които е изправено човечеството.

В 66-та поредна годишна среща на забулената в загадка организация ще вземат участие 128 делегати, две трети от които съгласно устава са от Европа, а останалите - от Северна Америка, оповестява Агенция " Монитор " .

Сред тях са шефове на мощни банки, шефове на мултинационални концерни, министри на стопанската система и финансите на авторитетни страни, академични професори и медийни магнати. За пръв път на форума е поканен и върховен прелат на Ватикана – държавният секретар на папската държавица кардинал Пиетро Паролин.Точното място на срещата обаче не е известно, по традиция то се държи в строга загадка.

За разлика от предходната година, когато в американския щат Вирджиния елитът на света е обсъждал главно миграционните процеси, съгласно пресцентъра на клуба през идващите дни основна тематика на диалозите в Торино ще бъде набиращият скорост в Европа популизъм.

Като съгласно някои наблюдаващи Италия е определена за хазаин на срещата на „ Билдерберг “ тъй като е най-голямата европейска страна, в която настоящият популизъм към този момент е облечен във власт и развиването на обвързваните с него публични процеси би трябвало да даде визия за бъдещето му както в районен, по този начин и в планетарен проект.

Другите точки в дневния ред са връзките с Русия, идните средносрочни избори в Съединени американски щати, международното водачество на последните две страни, неравенството на половете, бъдещето на международния пазар на труда, изкуственият разсъдък. С необикновен интерес се чакат и полемиките по основаването и действието на така наречен квантов компютър, връзките сред Саудитска Арабия и Иран, навлизането на медиите в ерата на „ пост-истините “ и други

Интересен факт от устава на основания през 1954 година от банкера Давид Рокфелер елитарен клуб е това, че участниците могат да оповестяват зародилите се на следващата среща хрумвания за ръководството на международната стопанска система, само че без да показват кой ги е стартирал. Друг любопитен миг е този, че разноските на цялата намира се заплащат от членовете на директората на „ Билдерберг “ от страната – хазаин. Така в Торино би трябвало да се изръсят крепко президентът на ФИАТ Джон Елкан и известната телевизионна журналистка и водеща Лили Грубер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР