Световните цени на петрола във вторник се понижават, трейдърите отново

...
Световните цени на петрола във вторник се понижават, трейдърите отново
Коментари Харесай

Цената на петрола спада. Пазарът се опасява от по-слабо търсене

Световните цени на петрола във вторник се намаляват, трейдърите още веднъж се концентрират върху рисковете за по-слабо търсене поради опасения за растежа на световната стопанска система.

Ноемврийските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта на лондонската борса се намаляват с $0,36 до $64,41 за барел. В хода на вчерашната търговия цената на тези договори се повиши с $0,49, до $64,77 за барел.

Американският пример WTI с доставка през ноември нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време поевтинява с на $0,28, до $58,36 за барел. В понеделник WTI нарастна с $0,55, до $58,64 за барел.

Слабите данни на промишлената статистика за еврозоната и Япония обърнаха вниманието на пазарите върху казуса с търсенето на суровината, счита анализаторът на CMC Markets Майкъл Макарти, представен от Reuters.

Индексът н а деловата интензивност в еврозоната през септември по предварителна оценка е достигнал 7-годишен най-малко, а за най-голямата икномика на Европейски Съюз - Германия индикаторът е на минимално от 10 години равнище. Днес стана известно, че същият знак за Япония е понижен до най-ниска стойност от юни 2016 година. Всички тези данни приказват за намаляване на международния стопански напредък и оттова на търсенето на нефт

Участниците на петролния пазар не престават да наблюдават за вести, свързани с добива на суровината в Саудитска Арабия след офанзивата върху нейни уреди, които доведоха до спад на производството почни на половина. В понеделник Ройтерс заяви за готовността на Рияд да възвърне добива при започване на идната седмица, а загубите в производството на рафинериите към този момент е възобновено 75 %.

В сряда по-късно денем ще бъдат оповестени формалните данни на енергийното министерство за положението на запасите в Съединени американски щати. Анализаторите предвиждат през предходната седмица те да са спаднали със 768 хиляди барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР