Световните спортни организации, най-големите клубове и личности реагират на руската

...
Световните спортни организации, най-големите клубове и личности реагират на руската
Коментари Харесай

Как спортът изолира Русия

Световните спортни организации, най-големите клубове и персони реагират на съветската инвазия в Украйна.

Подобно на политиката и стопанската система, Русия търпи все по-голяма изолираност във връзка с семейството на мачове и шампионати. А също по този начин институции и тимове приключват контракти с съветски компании.



Скоро съветският спорт може да се окаже тотално изолиран. Припомняме, че на Олимпийски игри и Световни шампионати, да вземем за пример в леката атлетика, Русия се показва не с името си, флага и така нататък - поради наказванията за допинг свадите, разкрити след Зимните игри " Сочи 2014 ".

Ето какво се случва в спорта в последните дни.
Футбол
Санкт Петербург загуби финала на Шампионската лига, който за трета поредна година ще се играе на стадион, друг от авансово избрания. На 28 май конфликтът за купата на европейския клубен футбол ще е на “Стад дьо Франс” в Париж. Говорителят на " Кремъл " Дмитрий Песков осъди решението.

УЕФА също по този начин реши съветските и украинските тимове да домакинстват на безпристрастен терен в евротурнирите.

Очаква се сходно решение за плейофите за Световното в Катар, за които Русия семейства на Полша, а при победа още веднъж ще играе вкъщи в решителния плейоф. ФИФА още изчаква, само че към този момент се натъкна на проблем - поляците оповестиха, че ще бойкотират мача. Шведите се причислиха малко по-късно. Не е изключено да бъдат подкрепени и от Чехия, другият тим в тази група на баражите в Зона Европа.

Би Би Си осведоми, че УЕФА разисква с юристите си преустановяване на контракта с “Газпром”. Компанията е дълготраен сътрудник на футболната централа, като знаците й се появяват на всички мачове от Шампионската лига.

“Газпром” годишно налива по 50 милиона евро в УЕФА по силата на този договор, твърди английската социална медия.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/стадион Санкт Петербург Крестовски Газпром.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " /> Стадион " Газпром " ( " Крестовски " ) в Санкт Петербург.
Германският “Шалке 04” отстрани логото на “Газпром” от екипите си и го размени с името на клуба.

“Манчестър Юнайтед” пък към този момент приключи контракта си с съветския народен транспортьор “Аерофлот”. Той бе подписан през 2013 година и възобновен две години по-късно, като изтичаше следващата година. Стойността на последната договорка бе за към 30 милиона паунда.

Британски медии още веднъж подеха тематиката за това, че Роман Арбамович може да продаде “Челси”, откакто на Острова се чуват приказки да му бъде оказван напън. През 2018 година той получи отвод за подновявяне на визата му и от този момент не е стъпвал в Обединеното кралство. Въпреки това си резервира клуба, трансформирал в гранд с парите си.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Роман Абрамович АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

А от ден на ден мачове по целия свят стартират с надписи и апели войната да спре. Правят го също клубове, играчи и треньори в обществените мрежи, на уеб страниците, стадионите си и така нататък “Уембли” бе обагрен с цветовете на Украйна.

Началото сложиха " Наполи " и " Барселона " в Лига Европа. Пример, подет от десетки други отбори.
Формула 1
Гран При на Русия отпадна от календара на тази година, то бе планувано за 25 септември. Решението бе взето от Световната автомобилна федерация (ФИА) и Ф1.

Часове преди този момент водачът на “Астън Мартин” и четирикратен международен отличник Себастиан Фетел съобщи, че няма да започва в Сочи.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Формула 1 Сочи 2021 АП.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Тимът на “Хаас”, спонсориран от съветския олигарх Михаил Мазепин посредством компанията му “Уралкалий”, смъкна логото й и цветовете на съветския байрак от болидите си на тестванията край Барселона. Така колите бяха бели. Твърди се, че тимът ще скъса контракта с Мазепин, което ще значи и разлъка със сина му Никита. Поне от видяното през предходната година стана ясно, че само парите на бащата държат Никита Мазепин в “Хаас”, а оттова и във Формула 1.

Освен с посредственото си каране, той си завоюва име и със кавги отвън пистата
Хокей на лед
Ръководното тяло на Международната федерация по хокей на лед ще се събере идната седмица, с цел да разиска лишаване на Световните шампионати за младежи и мъже на Русия следващата година. Техни домакини би трябвало да са надлежно Нижни Новгород и Санкт Петербург.

Босът на централата, канадецът Люк Тардиф, удостовери, че тази опция ще бъде прегледана.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР