Световните шампионки по баскетбол за ученички дадоха старт на Национална

...
Световните шампионки по баскетбол за ученички дадоха старт на Национална
Коментари Харесай

Световните шампионки дадоха старта на Национална програма Заедно в изкуствата и спорта

Световните шампионки по баскетбол за ученички дадоха старт на Национална стратегия " Заедно в изкуствата и спорта " в столично учебно заведение. Днес отборът на ПГ " Констатин Фотинов ", град Самовков, воден от старши треньора на Рилски състезател и девическия народен тим Маргарита Маринкова, бе специфичен посетител на една от първите начинания на програмата на МОН за развиване на спорта и изкуствата в учебните заведения. За нея са планувани 90 милиона лв., които ще се влагат в личностното развиване на учениците от 1 до 12 клас посредством занимания с групови спортове и изкуства. Очаква се до 70 хиляди възпитаници да вземат участие в до 6000 групи и тимове.

Моника Борисова, която бе определена на МВП на Световното състезание по баскетбол за възпитаници в Белград, Деница Манолова, част от идеалния тим на Европейското състезание за девойки, дивизия Б, това лято и съотборничките им демонстрираха заложби и за треньори по баскетбол. Те поведоха деца от 5-о ОУ " Иван Вазов " в София и момчета от школата на БУБА Баскетбол в спонтанна проява на баскетбола като спорт. Те демонстрираха модерна баскетболна загрявка, а по-късно надъхваха момчетата от пейката като същински треньори и мотиватори.

В самодейността се включи и Мениджър развиване на женския баскетбол към БФБаскетбол Албена Брънзова.

Сред другите посетители на събитието личаха имената на волейболните звезди от близкото минало - Евгени Иванов и Николай Иванов.

В събота девойките на Маринкова ще дебютират и в женското баскетболно състезание на България, откакто завоюваха няколко медала и трофеи в Държавните съревнования за подрастващи в последните години. Утре в 16.00 часа в " Арена Самоков " те ще открият сезона с мач против Академик (Пловдив).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР