Световните пазари на акции се намират под натиск от продажби,

...
Световните пазари на акции се намират под натиск от продажби,
Коментари Харесай

Спад на фондовите борси, след като Тръмп заплаши Китай с нови мита заради COVID-19

Световните пазари на акции се намират под напън от продажби, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши Китай с нови мита по отношение на коронавирусната рецесия, като в това време вложителите не реагират положително и на финансовите доклади на софтуерните колоси Apple и Amazon.

Търговията е много тънка и неликвидна, защото редица фондови тържища не работят поради Деня на труда (1 май).

Късно нощес Тръмп съобщи, че в този момент комерсиалната договорка на Съединени американски щати с Китай наподобява от второстепенно значение, защото на напред във времето излиза това, което Пекин направи с ковид. Той обаче отхвърли да уточни дали държи виновен китайския президент Си Цзинпин за дезинформация от страна на Китай, само че акцентира, че азиатска страна " или не можа да спре вируса предвид на компетентността си, или преднамерено го пусна да се популяризира на всички места, провокирайки пандемията COVID-19 ".

В тази връзка Доналд Тръмп заплаши, че може да наложи по-нататъшни митнически цени на Китай в отговор на предизвиканата от азиатска страна коронавирусна рецесия.

Той въпреки всичко опроверга по-ранни информации, че като наказателна ответна мярка Съединени американски щати могат да откажат да извършват част от дълговите си задължения във връзка с Пекин (да престанат да обслужват закупените от Китай американски държавни облигации), само че добави: " Мога да го направя по друг метод. Мога да направя същото за още повече пари, като въведа нови цени ".

Неговите закани бяха възприети от вложителите като евентуална заплаха от обновяване на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай.

Това се отрази отрицателно на дребното работещи пазари на акции в Азия и Европа, защото огромна част от фондовите тържища са затворени за международния Ден на труда.

Японският показател Nikkei завърши търговията в петък със спад от 2,84%, австралийският показател ASX 200 се намали с цели 5%, а новозеландският показател NSX-50 - с 0,78%. Останалите значими азиатски тържища в Китай, Хонконг, Сингапур и Южна Корея останаха затворени за деня на труда.

Единствено европейска огромна борса, работеща в петък - лондонската, също се намира под мощен напън от продажби на акции, като показателят FTSE100 се намалява с 1,93%, а пазарите в Германия, Италия, Франция и Испания остават затворени за 1 май.

Страховете от възобновяване на комерсиалното напрежение сред Съединени американски щати и Китай предизвикат мощен спад и на главните американски фондови фючърси преди днешния старт на Уолстрийт.

Фючърсите на показателя DJIA се намаляват с 450 пункта (спад с 1,84%), на необятния показател S&P500 - с 2% и на софтуерния показател Nasdaq100 - с 2,32%. В четвъртък и трите показателя завършиха търговията на отрицателна територия вследствие на данните за нови 3,84 милиона молби за помощи за безработица в Съединени американски щати през последната седмица, като единствено в границите на последния месец и половина (от средата на март насам) броят на съкратените от работа американци надвиши 30 милиона.

Въпреки снощния спад, пазарите на акции на Уолстрийт завършиха най-силният си месец от десетилетия насам, като показателят DJIA се увеличи в границите на април с 11,08% (най-силен месечен растеж от октомври 2002г.), S&P500 - с 12,68% (най-силно покачване от януари 1987г.) и Nasdaq Composite - с 15,45% (рекорден месечен скок от юни 2000 г.).

Днешното напрежение преди старта на американската търговия се дължи частично и на поевтиняването на акциите на Apple и Amazon на извънборсовата търговия, откакто вложителите не възприеха добре оповестените късно нощес финансови резултати на двете софтуерни компании за първото тримесечие на годината.

Акциите на Apple Inc. поевтиняват на извънборсовата търговия с 2,6%, макар че софтуерният колос показа по-добри от предстоящото данни за облагата и приходите през последното тримесечие, само че съобщи, че е невероятно да предвижда какво да чака през актуалното тримесечие предвид на коронавирусната рецесия.

Акциите на Amazon.com пък се намаляват с цели 5% преди старта на днешната търговия на Уолстрийт, макар че международният водач в онлайн търговията регистрира растеж с 26% на приходите си за първото тримесечие до 75,5 милиарда $ (при упования за 73,7 милиарда долара), само че и спад с 31% на чистата облага до 2,5 милиарда евро или по $5,01 на акция при прогноза на финансовите пазари за облага от $6,23 за акция.

В същото време Amazon предизвести, че през второто тримесечие може да излезе на загуба за пръв път от пет години насам, защото евентуално ще изхарчи най-малко 4 милиарда $ в отговор на коронавирусната пандемия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР