Световните марки за бърза мода носят отговорност за замърсяването, което

...
Световните марки за бърза мода носят отговорност за замърсяването, което
Коментари Харесай

Бързата мода боядиса в синьо реки в Африка

Световните марки за бърза мода носят отговорност за замърсяването, което е оцветило африканските реки в синьо и е направило водите им са с висока алкалност, която може да се съпостави с тази на белината, съгласно отчет.

Докладът на Water Witness International – нестопанска организация в Шотландия показва нечистите реки в Лесото в Южна Африка и Танзания, с цел да подчертае рисковете от обстоятелството, че международните марки от ден на ден доставят облекла от Африка. Причината - привлечени са от евтината работна ръка.

Глобалните марки биха могли да спомагат за налагането на по-добри практики, само че до момента наличието им в Африка не е асъдействало значително за попречване на разпростиращото се замърсяване.

Ник Хепуърт, създател на отчета, споделя пред „ Индипендънт “, че бързата мода в действителност може да се трансформира в действие за смяна, само че марките и вложителите би трябвало да поемат водещата роля и отговорност. В Лесото откривателите разкрили река, която е очевидно нечиста със синьо багрило за дънки.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Water Witness International (@waterwitnessinternational)

Пробите, взети от река Мсимбази в Танзания в Дар ес Салаам, демонстрират рН 12 - същото като това на белината, наоколо до текстилна фабрика, се отбелязва в отчета, като се прибавя, че локалните общности употребяват реката за ежедневни действия като измиване, напояване и други

Докладът разпознава към 50 интернационалните марки, които доставят облеклата си от африкански страни, в това число ASOS, Zara и Primark, само че не обвързват замърсяването с веригата на доставки на някоя компания.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Water Witness International (@waterwitnessinternational)

Катрина Чарлз, специалист по сигурността и качеството на водата в Оксфордския университет, споделя, че марките могат да основават и екологично устойчиви облекла, а високото търсене от потребителите е от основно значение за насърчаването на тази активност.

Експертката в региона споделя, че текстилният бранш предлага благоприятни условия за африканските страни, в това число напредък икономиката и работни места, само че всичко това се обезсмисля, ако е за сметка на природата и тежките условия на труд.

 
15 метода да произвеждаме по-малко отпадък


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР