Световната здравна организация (СЗО) заяви в сряда, че е обезпокоена

...
Световната здравна организация (СЗО) заяви в сряда, че е обезпокоена
Коментари Харесай

СЗО се тревожи заради съобщения за атаки над украински болници

Световната здравна организация (СЗО) съобщи в сряда, че е обезпокоена от известия за офанзиви против лечебни заведения и медицински институции по време на нашествието на Русия в Украйна, съобщи “Франс прес”.

„ Много сме обезпокоени от известията за офанзиви против медицински институции “, сподели генералният шеф на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус на онлайн конференция.

„ Свещеният и безпристрастен темперамент на здравните грижи, в това число на здравните служащи, доставките, превоза и оборудванията за пациентите, както и правото на безвреден достъп до грижи би трябвало да бъдат зачитани и предпазени “, добави той.

СЗО повтори апела си за основаване на филантропични коридори, по-специално за превозване на О2, чиито ресурси в Украйна са доста нищожни.

Първа пратка от здравно съоръжение на Световната здравна организация, в това число хирургически комплекти, би трябвало да дойде в Полша през днешния ден.

Според СЗО предходната седмица в Украйна е бил доказан случай с офанзива с тежко оръжие против болница, при която са починали четирима души и са били ранени 10, в това число шестима здравни служащи.

В момента СЗО ревизира няколко други докладвани офанзиви, съобщи нейният общоприет шеф.

През предходната нощ украинските управляващи обявиха, че съветските въздушно-десантни войски са създали десант в Харков и са атакували болница във втория по величина град на страната, намиращ се покрай съветската граница.

Организация на обединените нации пресмята, че един милион души са били разселени от Украйна вследствие на войната, стартирана от Путин. Около 660 000 души към този момент са напуснали страната за прилежащи страни, цифра, която се чака да бързо да нарасне, предизвести Организация на обединените нации.

СЗО провежда дарителска акция, която събра дарения на стойност 45 млн. $ за Украйна и 12,5 млн. $ за прилежащи страни в помощ на засегнатите от спора.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР